Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Türkiye  Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN KIBRIS  TÜRK  HALKININ  DEVLETİNİ KURARAK RUM DEVLETİ KADAR GÜÇLÜ BİR DEVLET OLARAK VARLIĞINI SÜRDÜRMEKTE OLDUĞUNU SÖYLEDİ 


AKDAĞ, “İŞİN SİYASİ DİPLOMATİK TARAFI ZAMAN İÇERİSİNDE ÇÖZÜLECEKTİR. NE KADAR RUM TARAFI KARŞI ÇIKARSA ÇIKSIN İŞİN GİDECEĞİ SONUÇ ODUR. ONUN İÇİN BİZ KENDİ İŞİMİZE ODAKLANIYORUZ”

 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Türkiye  Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti.


AKDAĞ

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ziyarette,  Türkiye Cumhurbaşkanlığı, TBBM ve hükümet temsilcileri olarak  15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda KKTC’de olmaktan ve Kıbrıs Türk halkıyla birlikte olmaktan  duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Akdağ, Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman,  Başbakan Binali Yıldırım ve Türk milletinin selamlarını iletti.

Akdağ,  14 bin  dolara yaklaşan kişi başı geliriyle   huzur içinde refah içerisinde yaşayan bir Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toplumuyla  beraber olduklarını belirterek,  bütün haksızlıklara ve  izolasyonlara rağmen, KKTC’nin bugünkü geldiği noktanın halkın  kararlığı özgüveni ve KKTC ve Türkiye’nin dayanışmasının neticesi olduğunu söyledi.
 
“Bu özgüveni, kararlılığı  ve dayanışmayı devam ettireceğiz” diyen Akdağ,  her alanda KKTC’nin çok daha gelişmiş hale gelmesinin ortak hedef olduğunu vurguladı.

KKTC’nin gelişmesi için aktarmaları  gereken maddi manevi ne varsa aktarmaya devam edeceklerini söyleyen Akdağ, “Şuna inanıyorum ki bu yüksek potansiyel; birlikte hareket edersek  güçlerimizi birleştirirsek Kıbrıs halkının mutluluğunu ve refahını artırmaya vesile olacaktır” dedi.

KKTC halkında yüksek potansiyel gördüğünü her zaman ifade ettiğini vurgulayan TC Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC’yi 3 ayda 3 kez ziyaret ederek her tarafını tanıma fırsatı bulduğunu belirtti ve “Bu yüksek potansiyeli paydaşlar olarak iyi kullanmalıyız” dedi.

Rum tarafının “mızıkçılığına” olayı çözümsüzlüğe  götürme  çabalarına  çok da önem vermediğini söyleyen Akdağ,  önemli olanın  KKTC halkının mutluluğu olduğunu dile getirdi. 

Recep Akdağ, “İşin siyasi diplomatik tarafı zaman içerisinde çözülecektir. Çözülmeye mahkumdur. Ne kadar Rum tarafı,   Yunan tarafı buna karşı çıkarsa çıksın işin gideceği sonuç odur. Onun için biz kendi işimize odaklanıyoruz. Çalışmaya, üretmeye, gelişmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN


Başbakan Hüseyin Özgürgün,  Türkiye’nin Cumhurbaşkanıyla,  Meclisiyle, hükümet ve muhalefetiyle KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıl dönümünde  Kıbrıs Türk halkıyla birlikte olduğunu belirtti.
 
Başbakan Özgürgün Anadolu halkıyla Kıbrıs Türk halkının yıllar süren mücadelesi neticesinde kurulan  KKTC’nin 34’üncü yılına ulaştığını kaydederek, Türkiye’nin  20 Temmuz 1974’te  Kıbrıs’a getirdiği barış ve huzur ortamının devam ettiğini vurguladı.
  
Özgürgün, 1974’ten bugüne adada kan dökülmediğini ancak bir  anlaşmaya da varılamadığını belirterek,  Kıbrıs  Türk  halkının  da kendi devletini kurarak,   gelişmiş demokrasisi, ekonomisi   ve bir çok alandaki ilerlemesiyle Rum devleti kadar güçlü bir devlet olarak varlığını sürdürmekte olduğunu söyledi. 

Kıbrıs Türk halkının  bir çok kez Rum tarafına anlaşma elini uzattığını  ancak Rum tarafının defalarca reddettiğini söyleyen Özgürgün,  en son Crans Montana’da da sürecin  sonuçlandığını ifade etti.
 
Özgürgün, bundan sonra yapılacak olan işin, artık Rum tarafının bu zeminde  ve BM himayesinde  devam eden görüşmelerin sonsuza  kadar  sürmeyeceğini  anlamış olduğunu anlatmak olduğunu kaydetti.

KKTC’yi  nice 34 yıllara götürecek atılımları Türkiye ile birlikte gerçekleştireceklerini  söyleyen Özgürgün,  Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının arasının açılamayacağını Rum tarafı ve diğer muhatapların artık anlamış olması gerektiğini belirtti.

Print
Posted: Kas 15, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789