BAŞBAKAN ERSİN TATAR EKO AVRASYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİKMET EREN VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ERSİN TATAR EKO AVRASYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİKMET EREN VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

Başbakan Ersin Tatar Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakan Ersin Tatar, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Four Vision Development tarafından düzenlenen “KKTC-Ukrayna Gayrimenkul Danışmanları Buluşması” toplantısına katılmak üzere adada bulunan Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü.

Başbakan Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  her anlamda, her türlü etkinlik bağlamında böyle ilişkilerin kurulmasına aday bir ülke olduğunu, altyapısı ve yasal düzenlemeleri ile bütün bu ilişkilere açık bir ülke olduğuna dikkat çekti ve  çeşitli ülkelerle karşılıklı münasebetin, ekonomi, siyaset ve kültürel ilişkilerin daha iyi noktaya getirilmesini  temenni ettiğini vurguladı.

Başbakan Tatar, bugün KKTC’de100’ün üzerinde ülkeden öğrenci bulunduğuna işaret ederek bu ülkelerden ithalat-ihracat da yapıldığını ve bu ülkelerden turistlerin gelmekte olduğuna dikkat çekerek “bazı siyasi sorunlar olabilir ama artık KKTC kendini dünyaya kabul ettirmiş bir ülkedir” dedi.

Bazı siyasi noktalarda tanınmamış olmanın yanı sıra diplomatik alanlarda bazı sıkıntıların yaşandığını anlatan Başbakan, “ama tüm bunlara rağmen varlığımız herkes tarafından bilinmektedir. Türkiye ile olan yakınlığımız ve münasebetimiz de çok iyi bilinmektedir.”dedi.

Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise yaptığı konuşmada,  başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere tüm Türk Cumhuriyetlerinin, özelde de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mevcut potansiyelinin uluslararası arenaya aktarılması, tanıtılması amacıyla bir insiyatif üstlendiklerini ve bu çerçevede Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği olarak  KKTC’de yatırım yapan iş adamları ile Ukrayna’dan gelen iş adamlarını bir araya getireceklerini kaydetti. Eren Ukrayna’da yaklaşık 45 milyon nüfusun olduğunu, bu potansiyelin KKTC’ye nasıl aktarılabileceğini ve oradaki  yatırımcıların buraya nasıl getirebileceklerinin formüllerini gerçekleştirilecek toplantıda arayacaklarını söyledi.

 Eren, Başbakan Ersin Tatar’a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Print
Posted: Eki 3, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789