BAŞBAKAN ERSİN TATAR BÜYÜKKONUK'DA DÜZENLENEN EKO GÜN ETKİNLİĞİNE KATILDI

BAŞBAKAN ERSİN TATAR BÜYÜKKONUK'DA DÜZENLENEN EKO GÜN ETKİNLİĞİNE KATILDI

BAŞBAKAN TATAR BÜYÜKKONUK'DA DÜZENLENEN EKO GÜN ETKİNLİĞİNE KATILDI

22’nci Eko Gün Etkinliğinde ülkeye özgü birçok yöresel lezzetler ve aktiviteler vatandaşlarla buluştu.

Etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, eko gün etkinliğinin 21 Ekim 2006 Avrupa Birliğinin bir projesi kapsamında başladığını anımsatarak, amaçlarının gelenek görenek ve ülke kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti.

Kültürel kırsal etkinlik olan Eko gün etkinliğinin artık ülkeyi tanıtan bir etkinlik haline geldiğini vurgulayan Sennaroğlu, etkinliğin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Başbakan Ersin Tatar her zaman bölge halkının yanında olacağını vurgulayarak, “iyi günde de kötü gün de her zaman beraber olduk bundan sonra da beraber olacağız, ve tabi buradan da mesajını alan alır ben pek fazla detaylara girmek istemiyorum o günün esas meselesi değildir” diye konuştu.

Hiçbir ayırım yapmadan birleştirici, bütünleştirici ve insanları severek siyaset yaptıklarını vurgulayan Başbakan Tatar, ülkenin böyle bir anlayışı hak ettiğini vurguladı.

Başbakan Tatar, Bafra Turizm bölgesinin 10 bine yakın yatak kapasitesi ve büyük yatırımlarla gelişimini sürdürdüğünü ifade ederek, “bugün sabah Kaya Artemis oteli ziyaret ettim 1300 İtalyan burada bugün kendi toplantılarını yapıyorlar, KKTC’de, ve Larnaka üzerinden gelirken birtakım sıkıntılar yaşamışlar ama İtalya devreye girdi ve sorun aşıldı çünkü Avrupa Birliği kurallarına göre hiç kimsenin seyahat özgürlüğüne engel olamaz” dedi.

Ülkenin turizmi kültürü gelenek ve görenekleriyle gelişeceğini kaydeden Başbakan Tatar, konuşması bölgede bulunan yabancılara yönelik İngilizce konuşarak tamamladı.

Konuşmaların ardından Kemal Deveci kaval dinletisi ardından da halk dansları gösterisi gerçekleştirildi.

Gün boyu devam eden etkinlikte vatandaşlar stantlardan alış veriş yapma imkanı ülkeye özgü el sanatlarını tanıma imkanı buldular.

Print
Posted: Eki 6, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789