Başbakan Özgürgün Cumhuriyetçi Türk Partisi Eski Genel başkanlarından Özker Özgür ve Ulusal Birlik Partisi eski genel sekreterlerinden Salih Miroğlunu anma törenine katıldı

Başbakan Özgürgün Cumhuriyetçi Türk Partisi Eski Genel başkanlarından Özker Özgür ve Ulusal Birlik Partisi eski genel sekreterlerinden Salih Miroğlunu anma törenine katıldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Eski Genel başkanlarından Özker Özgür ve Ulusal Birlik Partisi eski genel sekreterlerinden Salih Miroğlu ölümlerinin 12’inci yıldönümlerinde anıldılar.

İlk tören CTP eski genel başkanlarından Özker Özgür’ün kabri başında düzenlendi.
Törende konuşan Özgür’ün kızı Münevver Özgür Özersay, babasının gerek kendi içinde gerekse adada hissettiği bölünmüşlüklerle dürüstçe mücadele ettiğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise Özker Özgür’ün önemli devlet bir adamı olduğunu söyledi.
Özgürgün, Özker Özgür’ün Kıbrıs Türk siyasetine ve Kıbrıs Türk Halkının demokrasi mücadelesine büyük katkıları olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür’ün kabirlerine çiçek bırakıldı. Daha sonra Ulusal Birlik Partisi eski Genel Sekreterlerinden Salih Miroğlu’nun kabri başında tören düzenlendi.
Törende konuşan, Salih Miroğlu Vakfı Başkanı Kamil Oygar, Miroğlu’nun yaşamıyla ilgili kronolojik bilgiler vererek, onun Kıbrıs Türk toplumunun yetiştirdiği ender kişilerden biri olduğuna dikkati çekti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan da, Miroğlu’nun saygılı, iyi bir hatip, yurtsever, uzlaşmacı, tartışmayı bilen ve hizmet etmek için çalışan bir kişi olduğunu söyledi.

Törende son konuşmayı yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün de Miroğlu’nun UBP’de Genel Sekreter ve Genel Başkanlık görevlerini üstlenerek ülkede önemli işler yapması beklendiği bir sırada vefat ettiğini söyledi.
Özgürgün, Miroğlu’nun her kesimden dostluklar kazanmış, sevilen, halka mal olmuş bir devlet adamı olduğuna da dikkati çekti.

Tören, konuşmaların ardından Miroğlu’nun kabrine çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Print
Posted: Kas 22, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789