BAŞBAKAN ERSİN TATAR, CUMHURBAŞKANLIĞINDAKİ GÖRÜŞMENİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

BAŞBAKAN ERSİN TATAR, CUMHURBAŞKANLIĞINDAKİ GÖRÜŞMENİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantıda, Cumhurbaşkanı Akıncı, 25 Kasım’da  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile Berlin’de yapacağı görüşme öncesi siyasi parti Başkan ve temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. 

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası Başbakan, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar basına açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN TATAR

Görüşme sonrası basına ilk açıklamayı  Başbakan Ersin Tatar yaptı.

Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanı ile Berlin öncesi durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, 3'lü yapılacak gayri resmi toplantıdan beklenti yaratılmaması gerektiğini söyledi. 

Başbakan Tatar, Berlin'deki gayri resmi toplantıyı yakından takip edeceklerini belirterek, Siyasi eşitlik konusunun nasıl yorumlanacağı konusunda sıkıntısı olduğunu, Federal bir çözümün mümkün olamayacağının ortada olduğunu, geçmişte varılan mutabakatlarla ilgili endişeler olduğunu kaydetti. 

Kıbrısın artık genel çerçevede ele alınması gerektiğini, doğalgaz konusu ve bölgedeki gelişmelerin de içine katılarak farklı boyuttan değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başbakan Tatar, "Artık Kıbrıs konusuna farklı bir pencereden bakılmalı, tek yol federasyon değil, alternatif teklifler de masada olmalı. 50 yıldır aynı yolda aynı meseleleri tartışmaktan usandık" diye konuştu. 

Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğini kurgularken, garantörlüklerin, Türkiye'nin de içinde, merkezinde olması gerektiğine vurgu yapan Tatar, "Berlin'e gidilecek. Sayın cumhurbaşkanına hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi. 

Başbakan Tatar soru üzerine toplantının samimi bir ortam içinde geçtiğini, samimi şekilde konuların tartışıldığını, toplantıda gerginlik olmadığını belirterek, kendilerinin parti tabanı, seçmenleri ve halkın geneli için çalıştığını, Cumhurbaşkanının da "halktan aldığım yetki" dediğini ancak o yetkinin dört buçuk yıl önce alındığını kaydetti. 

Print
Posted: Kas 21, 2019,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789