BAŞBAKAN ERSİN TATAR: TRAFİKTE UYUŞTURUCU KULLANAN SÜRÜCÜ İSTEMİYORUZ

BAŞBAKAN ERSİN TATAR: TRAFİKTE UYUŞTURUCU KULLANAN SÜRÜCÜ İSTEMİYORUZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, hazırladıkları trafikte uyuşturucu testlerinin yapılmasını öngören yasa değişikliği önerisi hakkında Başbakan Ersin Tatar’ı bilgilendirdi.

Atakan, trafikte Uyuşturucu testleri yapılması ve tespit edilenlere gerekli cezai müeyyidelerin uygulanmasını öngören yasa değişikliği önerisi çalışmasını da Başbakan Tatar’a verdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Polis Trafik Müdürlüğü, Narkotik Polis Müdürlüğü Sağlık Bakanlığına Bağlı Devlet Laboratuvarı Müdürlüğü ile Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu yetkililerinin yaptığı çalışmada, Uyuşturucu kullanımının önüne geçme, uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanmayı önlemek ve yol güvenliğini maksimum düzeyde sağlamak amaçlanıyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, bu uygulama ile uyuşturucu tesiri altında yola çıkan sürücülerin yaratabileceği tehlikeler konusunda polisin daha aktif ve caydırıcı olma olanağı sağlanacağını belirtti.
Başbakan Ersin Tatar da, trafikte, alkol ve uyuşturucu kullanan sürücüler istemediklerini kaydetti.

Trafik kazalarının çoğunluğunun hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiğini belirten Tatar, konunun yerinde ancak geç kalınmış bir düzenleme olduğunu vurguladı.

Yasal düzenlemenin biran önce meclisten geçmesi gerektiğini vurgulayan Tatar, uygulamanın, polisin görevini daha etkili yapmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Masum insanların hayatlarını kaybetmelerini istemediklerini belirten Tatar, hükümetin konuya duyarlılık göstermeye devam edeceğini söyledi.Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, işbirliği içerisinde 3-4 aylık bir çalışma yürütüldüğünü anlattı.

Karaokçu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Polis Müfettişi Cevdet Demirel de, polisinde katkısıyla çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Print
Posted: Şub 3, 2020,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789