BAŞBAKAN ERSİN TATAR: “42 SENELİK HASTANENİN EKSİKLİKLERİ ORTADA. HALKA BİLİM VE TEKNOLOJİDEN YARARLANILARAK, DONANIMLI BİR HASTANENİN KAZANDIRILACAK OLMASI BİZİM İÇİN MEMNUNİYET VERİCİ”

BAŞBAKAN ERSİN TATAR: “42 SENELİK HASTANENİN EKSİKLİKLERİ ORTADA. HALKA BİLİM VE TEKNOLOJİDEN YARARLANILARAK, DONANIMLI BİR HASTANENİN KAZANDIRILACAK OLMASI BİZİM İÇİN MEMNUNİYET VERİCİ”

BAŞBAKAN TATAR: “42 SENELİK HASTANENİN EKSİKLİKLERİ ORTADA. HALKA BİLİM VE TEKNOLOJİDEN YARARLANILARAK, DONANIMLI BİR HASTANENİN KAZANDIRILACAK OLMASI BİZİM İÇİN MEMNUNİYET VERİCİ”

TC CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, BAŞBAKAN TATAR, TC SAĞLIK BAKANI KOCA VE SAĞLIK BAKANI PİLLİ, LEFKOŞA DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ersin Tatar, TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanı Ali Pilli VE Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bugün, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette, bazı bakanlar, hastane yetkilileri, sağlık çalışanları da hazır bulundu.
Heyet öncelikle hastaneyi gezerek, hastaları ziyaret etti ve hastane yetkililerinden bilgi aldı.
Ardından TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ersin Tatar, TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanı Ali Pilli basına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ersin Tatar ziyarette yaptığı konuşmada, bugünün Kıbrıs Türk halkı için önemli bir gün olduğunu belirterek, Kapalı Maraş’ta gerçekleştirilen toplantının önemine işaret etti.
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla KKTC’de, Kıbrıs Türk halkının emrine 500 yataklı bir hastane yapılacağı müjdesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Başbakan Tatar, TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın işbirliği sayesinde yeni devlet hastanesinin en kısa zamanda tamamlanacağına inanç belirtti.
Başta TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yeni hastanenin yapılması için katkı koyan herkese, Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye de bu işi yakından takip ettiği için teşekkür eden Başbakan Tatar, “Bir kez daha TC’ye, Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduğu için teşekkür ederiz” dedi.
Türkiye’de yaşanan gelişme ve başarıların yavru vatan KKTC’yle paylaşılarak, burada yaşayan insanların yaşam standardının yükseltilmesi için yapılan katkıların önemine işaret eden Başbakan Ersin Tatar, bugünkü hastane ziyaretinde hastaların hepsinin doktorlar ve sağlık, çalışanlarından memnuniyet getirdiklerini söyleyerek, tüm sağlık çalışanlarına özverili çalışmaları için teşekkür etti.
Hastanenin 42 senelik olduğuna ve yaşanan eksikliklerin ortada olduğuna dikkat çeken Başbakan Tatar, halka bilim ve teknolojiden yararlanılarak, donanımlı bir hastanenin kazandırılacak olmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Başbakan Ersin Tatar konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının TC’ye bağlılığını, güvenini de dile getirdi.
Heyet hastane ziyaretinin ardından, yeni hastanenin yapılmasının planlandığı BRT arkasındaki araziyi yerinde inceledi.

Print
Posted: Şub 15, 2020,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789