BAKANLAR KURULU KARARLARI AÇIKLANDI

BAKANLAR KURULU KARARLARI AÇIKLANDI

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Kudret Özersay Koronavirüse karşı ek önlemlerle ilgili kararları açıkladı.

Sokağa çıkma yasağı diye bir şey söz konusu değildir... Bunu net ifade etmek istiyorum.

Kalabalıkların bulunduğu bireylerin yoğun şekilde kalabalık olduğu yerlerde vatandaşlar zorunlu olmadıktan sonra bulunmasın.

İkamet izin oturma izinleriyle ilgili olarak özelikle poliste ve özellikle belirli yaşın üzerinde 60 yaşın üzerindeki kişilerin yoğun olarak başvuru aşamasında bulundukları ortamdan bazı yığılmalara ve ayni zamanda da kalabalık ortamlara neden olduğu için  ikamet izni başvurularının 30 gün boyunca durdurulmasına karar verilmiştir. Bu süre zarfında  Yasal süre çalışmayacak ve kişiler de cezalı sayılmayacaktır. Bundan dolayı ikamet izinleri ile ilgili gidip başvuru yapmak ve işlem yapmak konusunda acele etmeye gerek yoktur. 30 günlük bir marj açılmıştır. Bu süre normal yasal süreden sayılmayacağı için herhangi bir şekilde buralarda yığılma yapmaya ikamet izni konusunda buralara bugünlerde gidip yoğun şekilde işlem yapmak için bulunmaya gerek yoktur.

Bu sabah itibarı bazı Turistlerin ülkenin çeşitli bölgelerinde bazı ziyaretler gerçekleştirdiği ve Bakanlar Kurulunun kararlarına rağmen bunun olduğu şeklinde yazıldı. Oysa Bakanlar Kurulu kararıyla biz dün itibarı ile Müze ve Tören yerlerine girişi kapatmıştık turları yasaklamamıştık ancak bu sabah itibarı ile Turizm Bakanlığı otellere yazı göstererek 10 kişiden fazla turlar yapılmayacak. Turizm Bakanı gerekli adımı atmıştır. Zaten yapmış olduğumuz değerlendirme ve eldeki bilgilere göre çok büyük ihtimalle önümüzdeki hafta Salı gününden itibaren turla Ülkemize turist olarak gelen ve otelerde kalanların neredeyse tamamı ülkelerine dönmüş olacaktır Samamisteki durum hariç olmak üzere. Onunla ilgili ayrı bir çalışma yapıyoruz.

Bütün kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışlarında en üst ita amirlerinin izni gerekecek ve zorunlu olmadıktan sonra izin verilmeyecek.

Eğitim Kurumlarında kreşlerden Üniversiteye varıncaya kadar tatil kararı alınmıştı. Bu çerçevede Polis Okulu da tatil edilmiş okul kapsamına alındı.

7/24 esasına göre hizmet verebilecek yeni bir çağrı merkezi oluşturma kararı aldık ve şuan da isimleri belirliyoruz. Bu akşam itibarı ile bu çağrı merkezinin devreye gireceğini söyleyebilirim. (çağrı merkezi devreye sokuluyor)

Bakanlar Kurulu ertesinde Ekonomik sıkıntıları ele almak için Bankalar Birliği ile Başbakan ve Ekonomi Bakanı bir toplantı içerisindedir.Özellikle Ekonomide bu alınan tedbirler ve dünya genelinde yaşanan sıkıntı nedeniyle ortaya çıkabilecek ve çıkmaya başlayan Ekonomik sıkıntıları ele almak ve bu bağlamda Hükümet olarak hangi tedbirleri ele alabilirizdeğerlendirmek üzere Bankalar Birliği ile bir toplantısı vardır.

 

 

Print
Posted: Mar 13, 2020,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789