BAŞBAKAN ERSİN TATAR, GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER İLE GÖRÜŞTÜ.

BAŞBAKAN ERSİN TATAR, GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER İLE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Ersin Tatar Mağusa bölgesinde ziyaretlerde bulundu.

Başbakan Ersin Tatar, Gazimağusa Belediyesi’nde Belediye Başkanı İsmail Arter ile görüştü.

Başbakan Ersin Tatar, Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, süreç içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Başbakan Ersin Tatar, normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte ziyaretlere başladığını ve bir anlamda ilk ziyareti de Gazimağusa bölgesine yaptığını belirterek, bölgenin kalkınması, gelişmesi ve sorunların aşılması için alınması gereken tedbirler bulunduğunu söyledi.

Gazimağusa’nın hem turizmi hem de kültürü zengin bir bölge olduğunu ifade eden Başbakan Tatar, hükümetin bir projesinin de kapalı Maraş’ın açılması olduğunu ve bu yöndeki çalışmaları sürdürmek istediklerini kaydetti.

Başbakan Ersin Tatar, liman şehri de olan Mağusa’nın sorunlarını çözmek için kararlar üretmeleri gerektiğini bildiklerini söyledi.

Başbakan Ersin Tatar, koronavirüs çerçevesinde bölgede yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini de sundu ve Gazimağusa’nın hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çalışmak gerektiğini vurguladıç

Esas olanın KKTC gelişmesi ve kalkınması olduğuna da işaret eden Tatar, bunun için de merkezi hükümetin artık bu konulara odaklandığını kaydetti.

Başbakan Ersin Tatar, ülkede en kötü günlerin geçtiğini ve bu günlerin geride kaldığını, önemli olanın bu birkaç ay içerisinde normalleşme sürecinde plan ve programlarla çeşitli sektörlerin açılması olduğunu vurguladı.

Hayatın devam ettiğini, asklıya alınan işlerin düzenlenmesi ve imar planının da bir noktaya varması gerektiğini kaydeden Tatar, zamanı iyi değerlendireceklerini kaydetti.

Başbakan Ersin Tatar, maskeli ve mesafeli yaşamla sürecin başarılı sonuçlanacağına olan inancını da dile getirdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günlerden geçildiğini ancak günün sonunda dünyaya bakıldığında bu işten KKTC’nin en az zararla çıktığını söyledi.

Arter, maskeyle, mesafeli ve koronavirüsle yaşamayı öğrenerek işleri yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Ersin Tatar Gazimağusa Belediyesi’nin ardından Mağusa Gelişim Akademisi’ne giderek, maske dikim atölyesini ziyaret etti, çalışmaları yerinde inceledi.

Print
Posted: May 13, 2020,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789