BAŞBAKAN ERSİN TATAR KKTC KÜLTÜR SANAT KOLEKSİYONU WEB SAYFASI TANITIMINA KATILDI

BAŞBAKAN ERSİN TATAR KKTC KÜLTÜR SANAT KOLEKSİYONU WEB SAYFASI TANITIMINA KATILDI

Cumhuriyet Meclisi ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin koordinasyonu ve iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan "KKTC Kültür Sanat Koleksiyonu Web Sayfası ve Sergisi" düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, eski Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kültür Dairesi Müdürü Kerim Akpolat ile bazı bürokratlar ve sanatseverler katıldı.

 

BAŞBAKAN TATAR

Başbakan Ersin Tarar da konuşmasına bu anlamlı günde böyle önemli bir projenin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

“Bu proje, sadece dünyaya açılma değil, var olan zenginliklerimizi arşivleme ve saklama açısından da çok önemlidir.” diyen Başbakan Tatar, bu çalışmanın aynı zamanda eserlerimize, sanatçılarımıza, düşünürlerimize sahip çıkma adına çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasında teknolojinin yardımıyla sahip oldukları zenginlikleri, muhafaza edebildiklerini ve ileriye taşıyabildiklerini belirten Başbakan Tatar, “Bu çalışmanın ve bu heyecanın devam etmesini temenni ediyor, sanatçılarımızın değerini bilelim diyorum. Bu insanlarımız kolay yetişmiyor. Çok değerli insanlarımız var. Dolayısıyla onların değerlerini keşfedebilmek, saklayabilmek ve dünyaya tanıtabilmek önemli bir zenginliktir.” dedi.

Başbakan Tatar konuşmasının sonunda, eski Meclis Başkanı Sibel Siber’i bu projeye öncülük ettiği için ayrıca kutlayarak, bu çalışmaya imza atan herkesi tebrik etti.

 

Print
Posted: Tem 20, 2020,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789