BAŞBAKAN ERSİN TATAR DAÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN ERSİN TATAR  DAÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ersin Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) ziyaret etti.
DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Rektör yardımcıları tarafından karşılanan Başbakan Tatar ziyarette,  üniversitelerin açılma süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Başbakan Ersin Tatar ziyaret öncesi yaptığı açıklamada,  DAÜ’nün eğitim alanında  lokomotif olmaya devam ettiğini vurgulayarak,  DAÜ’yü başarılarından dolayı kutladı.
Pandemi sonrası   DAÜ’nün fikirlerinden de dönem dönem faydalandıklarını söyleyen Tatar,  “Ne derlerse desinler  bu pandemi süreci KKTC’de başarıyla yönetilmiştir” dedi. 
1 Temmuz’dan önce yaklaşık 2 ay kadar hiçbir vakaya rastlanmadığını ifade eden Tatar, 1 Temmuz’dan sonra ekonominin sürdürülebilmesi için  dünyanın her yerinde olduğu gibi dışa açılmak gerektiğini vurguladı.
Bazı muhaliflerin 1 Temmuz’dan sonrası için çok karamsar bir tablo ortaya koyduklarını ifade eden Tatar, 100 kadar pozitif vaka tespit edildiğini, içte birkaç durumun ortaya çıktığını ancak sağlık çalışanlarının başarılı  yönetimleriyle bütün vakaların izole edildiğini kaydetti.
“BURASI TEMİZ, KORUNMUŞ VE  GÜVENLİKLİ “
Başbakan Tatar, “Süreci bu şekilde yönettiğimize göre algıyı o yönde oluşturmamız lazım. Burası temiz, korunmuş ve  güvenlikli . Dolayısıyla öğrencilerimizin  de  plan ve program içinde döneceği ve eğitimlerine devam edeceği bir sürecin sürdürülmesi ve geliştirilmesi lazım. Ekonomik olarak gücümüzü kaybetmememiz  ve eski noktalara gelebilmemiz için bu süreci başarılı bir şekilde ve mantıklı şekilde sürdürmemiz gerekmektedir” dedi.
“3-5 GÜN İÇİNDE BİNLERCE  ÖĞRENCİNİN GELMESİ DOĞRU OLMAYACAK…BELLİ BİR PERİYOT VE PROGRAM OLMALI”
Üniversite rektörleriyle, öğrencilerin dönüşüne ilişkin programlar hakkında  istişarede bulunduklarını ve istişareyi sürdürdüklerini belirten Başbakan Tatar,   3-5 gün içerisinde  binlerce  öğrencinin gelmesinin doğru olmayacağını belli bir periyot ve program olması gerektiğini kaydetti.
Öğrenciler geldikten sonra da hem kendileri hem toplum için belli tedbirler  alınabileceğini, gerekirse üniversite kampüslerinde belli bir süre karantinada bulundurulabileceklerini söyleyen Tatar, eğitim sektörünün önemli bir sektör olarak KKTC’nin gayri safi milli hasılasına yılda 1 milyar dolar katkı yaptığını ifade etti.
Tatar, bugün bu durumları ve diğer hususları da görüşmek üzere DAÜ’ye  ziyaret gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
HOCANIN
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut  Hocanın da,  Başbakan Tatar’ın bazı görüşlerini kendileriyle paylaşmak üzere  DAÜ’yü onurlandırdığını belirterek, kendilerinin de bazı bilgileri sunma fırsatı yakaladıklarını söyledi.
DAÜ’nün yasa ile kurulmuş bir devlet  üniversitesi olarak devletin desteğini her zaman yanında hissettiğini söyleyen Hocanın, Başbakan Tatar’ın  mart ayından  itibaren pandeminin başlamasıyla birlikte  Bakanlar Kurulu  kararları ve alınan önlemlerle  tüm ülkeye olduğu gibi DAÜ’ye de  güçlü destek verdiğini ifade etti.

Print
Posted: Ağu 21, 2020,
Comments: 0,
Tags:
«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345