Başbakan Erhürman: “Kültür Yaşatılarak Korunmalı”

Başbakan Erhürman: “Kültür Yaşatılarak Korunmalı”

 Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Konferans Salonu’nda yer alan genel kurula Başbakan Tufan Erhürman’ın yanı sıra, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa ve federasyona üye dernek ve gençlik merkezlerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Özlem Kadirağa yaptı. Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit ve Başbakan Tufan Erhürman’ın konuşmalarının ardından divan oluşturuldu.

Faaliyet ve mali raporların sunulup aklanmasını başkan adaylarının konuşmaları ve yönetim kurulu listesinin açıklanması izledi.

Başkanlık seçimi Denetleme, Yönetim ve Disiplin Kurullarının onaylanmasıyla genel kurul toplantısı sona erdi.

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “KÜLTÜR YAŞATILARAK KORUNMALI”

Başbakan Tufan Erhürman, halk danslarıyla küçüklükten beri iç içe olduğunu söyleyerek şu an için halk dansları konusunda “tanınma ve bilinme” aşamasının tamamlandığını buna karşın, hem bir çalıştırıcı hem de camiadan biri olarak “standardizasyon ve kalitenin sağlanması” aşamasının katledildiğini görmekten üzüntü duyduğunu ifade etti.

Yeni dönemde bu konularda da mesafe kat edileceği yönünde inancını dile getiren Başbakan Erhürman, kültürün yaşatılırken, korunarak yaşatılması gerektiğini anlattı.

Bu anlamda Halk Dansları Federasyonu’nun yükünün ağır olduğunu ve güveninin sonsuz olduğunu belirten Başbakan Erhürman, Başbakanlık ve Gençlik Dairesi olarak da gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Federasyon içerisinde gerekli bilgi birikimi ve kalitenin var olduğunu kaydeden Başbakan, kendilerinin de hazır olduğunu belirtti ve genel kurulun başarılı olmasını diledi

Print
Posted: Şub 24, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789