Başbakan Erhürman:“Ürettiklerimizi Sadece Ülkedeki Turizm Sektörüne Pazarlamayı Becersek İhraç Edecek çok da Fazla Ürün Bulamayacağız”

Başbakan Erhürman:“Ürettiklerimizi Sadece Ülkedeki Turizm Sektörüne Pazarlamayı Becersek İhraç Edecek çok da Fazla Ürün Bulamayacağız”

BAŞBAKAN ERHÜRMAN, SANAYİ ODASI YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

 BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ÜRETTİKLERİMİZİ SADECE ÜLKEDEKİ TURİZM SEKTÖRÜNE PAZARLAMAYI BECERSEK İHRAÇ EDECEK ÇOK DA FAZLA ÜRÜN BULAMAYACAĞIZ”

 Başbakan Tufan Erhürman, ülkede üretilen ürünlerin iç piyasada tüketiminin önemine işaret ederek, “Ürettiklerimizi sadece ülkedeki turizm sektörüne pazarlamayı becersek, ihraç edecek çok da fazla ürün bulamayacağız” dedi.
Başbakan Erhürman bugün Candan Avunduk başkanlığındaki Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “BÜTÇENİN MART ORTASINDA SONLANDIRILMASINI BEKLİYORUZ”

Başbakan Tufan Erhürman  konuşmasında, bütçeyi hızla geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Bütçenin omurgasının önemli oranda UBP-DP döneminde hazırlandığını hatırlatarak bu nedenle bütçeye çok fazla muhalefet edilmesini beklemediklerini kaydeden Başbakan, bütçenin Mart ortasında sonlandırılmasını beklediklerini söyledi. 

“YENİ MÜŞAVİR YARATILMAMASINA ÖZEN GÖSTERİLİYOR”

Müşavirlik konusunda ilgili yasa taslağının hazır olduğunu söyleyen Başbakan Erhürman, bütçenin geçirilmesinin ardından konunun Meclis Genel Kurulu’na havale edileceğini anlattı.

Başbakan Erhürman bu süreçte yapılacak atamalarda yeni müşavir yaratılmamasına özen gösterildiğini de belirtti. 

Hali hazırda müşavir olan ve çalışmayanların kamu bünyesinde görev yapması için de çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başbakan, bu bağlamda iki müşavirin Başbakanlık bünyesinde danışman pozisyonda çalışmaya başladığını aktardı. 

“SIRADA KAMU REFORMU VAR”

Hükümetin kamu reformunu hayata geçirmek konusunda oldukça kararlı olduğunu anlatan Başbakan Erhürman, bütçenin ardından konunun ele alınacağını dile getirdi. 

Ekonominin çalışmalarının merkezinde olacağını anlatan Başbakan, üretimin önemine vurgu yaptı.

Hükümetin 4’lü koalisyon değil, halkla birlikte 5’li koalisyon olduğunu tekrarlayan Başbakan Erhürman, halkın sivil toplum kuruluşları aracılığıyla katkı koyacağını dile getirdi.

“TEŞVİKLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ” 

Sivil toplum kuruluşlarının bilgi birikiminden yararlanmanın kendileri için önemli olduğunu anlatan Başbakan Erhürman, ülkede ekonomiyi büyütüp, üretimi artırırken, üretimde kalitenin yakalanması için işbirliği halinde çalışmak gerektiğini anlattı.

Başbakan, ihracat konusunda “Ürettiklerimizi sadece buradaki turizm sektörüne pazarlamayı becersek ihraç edecek çok da fazla ürün bulamayacağız” diyerek üretilen ürünlerin, turizm sektörü başta olmak üzere iç pazarda tüketimi konusunda atılması gereken adımlar olduğunu kaydetti. 

Teşviklerin gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erhürman, girdi çıktı değerlendirmesi yapılması, teşviklerin üretimi ve kaliteyi artıracak şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

Erhürman, kendisinin de Sanayi Odası’yla birlikte çalışmak istediğini sözlerine ekledi. 

Print
Posted: Şub 26, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789