Başbakan Erhürman, “Bu ülke zaten yıllarca doğru bilinen yanlışlarla yönetildi”

Başbakan Erhürman, “Bu ülke zaten yıllarca doğru bilinen yanlışlarla yönetildi”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye bugün başladı.
Meclis Genel Kurulu saat 10.45’te Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında toplandı.
Sunular bölümünde, tasarının üçüncü görüşmesiyle ilgili tezkere oy çokluğuyla kabul edildi.
Temel amacı, sürdürülebilir bir kamu finansman dengesi kurmak ve gerekli yapısal tedbirleri uygulamaya koyarak ekonomide kalkınma sürecini sağlayarak, üretime dayalı büyümeyi gerçekleştirmek olarak ifade edilen ve erken genel seçim nedeniyle geciken 5 milyar 815 milyon TL’lik bütçeyle ilgili görüşmelerin Meclis Genel Kurulu safhası 8 gün sürecek ve 21 Mart’ta tamamlanacak.

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “SİYASET YASAĞI ANAYASADA SADECE KAMU GÖREVLİLERİNE UYGULANIR”

Başbakan Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu’nda yapılan tüzük değişikliğiyle ilgili kendi isminin de geçtiğini söyleyerek, “ben milletvekili olduğum anda ödeneksiz izne çıkmış sayılıyorum, konunun da anlatacaklarımın da benimle alakası yok” dedi.

Kamu görevlileri ve kamu personeli ifadelerinin iki farklı grup olduğunu, her kamu hizmetini yerine getirenin kamu görevlisi olmadığını anlatan Başbakan Erhürman, siyaset yasağının Anayasada sadece kamu görevlilerine uygulandığını belirtti.

Anayasada yer almayan bir yasaklamayı tüzükle yapmanın yok hükmünde olduğunu ve hukuki geçerliliği bulunmadığını anlatan Başbakan Erhürman, kamu personelinin siyaset yasağının hukuki bir dayanağı olamayacağını söyledi.

“BU ÜLKE ZATEN YILLARCA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARLA YÖNETİLDİ”

Başbakan Erhürman, “Bu ülke zaten yıllarca doğru bilinen yanlışlarla yönetildi” dedi.

Kıbrıs sorununun çözüm formülü konusunda 4 siyasi parti arasında fikir birliği olmadığı, bu nedenle hükümet programına konulmadığını hatırlatan Tufan Erhürman, “ama bunu söylemiş olmamız nedeniyle, Kıbrıs sorunu eksenindeki hiçbir konuda hükümet hemfikir olamaz, açıklama yapamaz diye bir şey söz konusu olamaz. Bunu uygulamada da gösterdik” dedi.
Dışişleri Bakanı’nın yaptığı görüşmelerin hükümet adına olduğunu bir kez daha yineleyen Başbakan Erhürman, kendisinin de Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamaları da Başbakan olarak yaptığını söyledi.
Sayıştay’ın herhangi bir raporunu beğenmedikleri için bütçesine hayır demediklerini anlatan Başbakan , “Sayıştay başkanının kız kardeşinin bulunduğu yere şimdi de bir başka akrabası yerleştirilmeye çalışılırsa muhalefette ne söylersek iktidarda da söyleriz. Hiçbir bağımsız kurum hükümetle bu şekilde işbirliği içinde atama noktasına gelemez. Anayasal kurumlara saygıdır bunun sebebi. Bağımsızlığını korumak için” dedi.
Kasım ayında denetimli serbestlik yasası geçirildiğini, Aralık’ta laboratuvar yangını çıktığını ve 13 ay boyunca hiçbir yasal yükümlülüğün yerine getirilemediğini belirten Başbakan Erhürman, 19 kişinin denetimli serbestlik yasasından yararlanmasına bu nedenle başsavcılıktan da görüş alarak izin verdiğini anlattı.
Girne-Lefkoşa Yolunda çok ciddi bir sorun yaşandığını, yapılan sözleşmede 96 kilometrenin tamiri için müteahhite 2 sene süre verildiğini belirten Başbakan Erhürman, “bu memlekette sözleşme yaparken herkes nereye ne yazdığını çok ciddi değerlendirmelidir” dedi.  

“GÜZELYURT- DOĞANCI YOLUYLA İLGİLİ SORUN AŞILDI, NİSAN BAŞI İŞBAŞI YAPILACAK”

Güzelyurt- Doğancı yoluyla ilgili ise, sorunlu tek mekan olduğunu ve bunun aşıldığını, Nisan başında yüklenici firmanın işbaşı yapacağını kaydeden Başbakan, Doğancı- Lefke arasındaki çok sayıdaki ara emirlerinin de 2’ye indirildiğini belirtti.

Print
Posted: Mar 12, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789