Başbakan Erhürman:"Ne kadar engelliye ulaşabilirsek kendimizi o kadar başarılı addedeceğiz”

Başbakan Erhürman:"Ne kadar engelliye ulaşabilirsek kendimizi o kadar başarılı addedeceğiz”

Başbakan Tufan Erhürman, Avrupa’dan 2’ncilik kupasıyla dönen Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın kaptan ve oyuncularını, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Engelliler Spor Federasyonu yetkililerini kabul etti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 3 yöneticisi 10 sporcusu ile Bosna Hersek’in Banja Luka şehrinde 7-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Kupası-Kupa 3”e katıldı.
Takım, Polonya, Avusturya ve Fransa’yı yendi ancak ev sahibi Bosna Hesek’le başa baş giden mücadeleyi kaybederek 2’nci oldu. Takım, Avrupa’da kazandığı kupayı Başbakan’a getirerek başarısını paylaştı. 

 BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “NE KADAR ENGELLİYE ULAŞABİLİRSEK KENDİMİZİ O KADAR BAŞARILI ADDEDECEĞİZ”

Başbakan Tufan Erhürman, elde edilen başarının önemli olduğunu, ‘engelliler bu işi yapabilir’ mesajı taşıdığını kaydederek, “Engellilerin bu tür faaliyetleri yapabilecekleri olanakları artırmamız gerek. Ne kadar engelliye ulaşabilirsek, onlara spor yapma olanağı sağlarsak kendimizi o kadar başarılı addedeceğiz” dedi.
Başbakan Erhürman, “Bu dönem çok daha büyük işleri birlikte yapacağız. Engellilere önemli bir katkı sağlıyoruz ama bunu genişletmemiz gerek” dedi.
Başbakan Erhürman, İskele- Karpaz bölgesindeki engellilerle daha önce ilgilenme fırsatı bulduğunu da belirterek, uzaktaki engellilerin merkeze gelip sportif faaliyetlere katılmada ciddi güçlükle karşılaştığını söyledi.
Sorunun sadece ulaşım olmadığını, merkeze gelmenin ayrı da bir zaman aldığını belirten Başbakan, “Oralara da ulaşmamız, engellilerin spor yapma olanaklarını geliştirmemiz gerek. Bunun için Spor Dairesi bir çalışma başlattı. Bunu mutlaka geliştireceğiz” açıklamasında bulundu.
Başbakan, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e takıma katkılarından ötürü teşekkür ederek, devamını diledi.

Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu da kabulde Başbakana eşlik etti.
Kabul sonunda gün anısına hediye teatisi de yapıldı.

Print
Posted: Mar 22, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789