Başbakan Erhürman:“Bu Halk, Çok Daha Zor Koşullarda Çok Daha İyisini Yaptı”

Başbakan Erhürman:“Bu Halk, Çok Daha Zor Koşullarda Çok Daha İyisini Yaptı”

“EZBERLERİ BOZMAMIZ GEREKİYOR”

  Başbakan Tufan Erhürman, halkın, bugünkünden çok daha zor ve kötü koşullarda bugün yapılandan çok daha iyi işler yaptığını , halkın bugünkü koşularda çok daha iyisini yapabileceğini ifade ederek, “Ben bu halka, bu topraklara inanıyorum. Yeter ki silkinip kendimize gelmemiz gerektiğini fark edelim” dedi.

 Başbakan Tufan Erhürman, Gazeteciler Birliği Kompleksinde düzenlen, Basın-Sen 17. Kutlu Adalı Basın Ödülleri töreninde katıldı. Törende, basın camiasında hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, gazeteci yazar Kutlu Adalı’nın hayatını anlatan kısa bir slayt gösterisi izletildi.

 Başbakan Tufan Erhürman, törende yaptığı konuşmada, Kutlu Adalı ve Hakan Çakmak’ı anarak, “Basın özgürlüğü dediğimiz şey eskiden dediğimiz basın özgürlüğü değil artık. Basın dediğimiz şey de eskiden basın dediğimiz şey değil. Hayat dediğimiz şey de eskiden hayat dediğimiz şey değil artık. Bunun bilinciyle, çok daha iyisini yapabileceğimiz koşulları yaratmak zorundayız” dedi.

 

“MEDYA, BUGÜN İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ KOŞULLARI

GERÇEKTEN TERCÜME EDEBİLİYOR MU?”

 

“Bugün, sermaye basın ilişkisinin basın özgürlüğünü ne hale getirdiğini konuşmadan, hiç kimse basın özgürlüğünden bahsetmesin” ifadesini kullanan Başbakan Erhürman,  “Medya, yaşananları izleyicilerine tercüme eder. Medya, bugün içinde yaşadığımız koşulları gerçekten tercüme edebiliyor mu? Ve doğru mu tercüme ediyor. Bunları gerçekten konuşmamız lazım, eleştiri yapmıyorum, konuşalım diyorum sadece” diye konuştu.

 Kutlu Adalı’nın o dönemin zor koşullarında köyleri ziyaret ederek, yayımladığı kitaplara işaret ederek, o dönemden bu güne, daha kolay koşullarda bu tür çalışmaları kimlerin yaptığını ve köy edebiyatıyla ilgili kimlerin kitap yayımladığını soran Başbakan Erhürman, “Silkinip kendimize gelmenin vaktidir” dedi.

 

“BU HALK, ÇOK DAHA ZOR VE KÖTÜ KOŞULLARDA ÇOK DAHA İYİSİNİ YAPTI”

 

“Ezberleri bozmamız gerekiyor” diyen Başbakan Erhürman, halkın, bugünkünden çok daha zor ve kötü koşullarda bugün yapılandan çok daha iyi işler yaptığını anlatarak, bu halkın bugünkü koşularda çok daha iyisini yapabileceğini söyledi

 Kıbrıs Türk halkının hükümetiyle, Başbakanıyla, gazetecisiyle ve halkın her bir bireyiyle silkinip kendisine gelmesinin zamanının geldiğini ifade eden Başbakan Erhürman, şöyle devam etti:

“Çünkü, biz doğru yolda gitmiyoruz. Anıyoruz ama anar gibi yapıyoruz. Anmak demek anlamak demektir. Yaptıklarının çok daha iyisini yapmakla yükümlü olduğumuz, onlara borçlu olduğumuz anlamak demektir. Onun için, Başbakan ve siyasetçi olarak kendimden de memnun değilim. İzin verin itiraf edeyim; basınımızdan da memnun değilim, medyadan da memnun değilim. Benim yönetimim altında olan BRT’den de memnun değilim, ama bunları söylemek şikayet etmek değildir. Bu, biz çok daha iyisini yapabiliriz mesajını vermek için kullandığım bir araçtır. Hepimizin daha çok çalışması gerekiyor.”

 Kutlu Adalı ve Hakan  Çakmak’ı anan Başbakan Erhürman, “Ben bu halka, bu topraklara inanıyorum. Yeter ki silkinip kendimize gelmemiz gerektiğini fark edelim ve fark edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından, ödül alan gazetecilere ödülleri verildi.

Print
Posted: Mar 28, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789