Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Hacıali İşletmeleri Yem Sanayi Tesisleri Açılış Törenine Katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Hacıali İşletmeleri Yem Sanayi Tesisleri Açılış Törenine Katıldı

ÖZGÜRGÜN: “MUSTAFA HACIALİ İŞLETMELERİ KIBRIS TÜRK HALKININ EKONOMİK  YOLCULUĞUNU TEMSİL EDİYOR...”

Mustafa Hacıali Yem Sanayi Tesisleri’nin resmi açılışı dün Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ve hükümet yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Yaklaşık 8 ay önce Haspolat Kirli Sanayi Bölgesi’nde faaliyete başlayan, tüm küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarla kanatlılar için yem üreten, yönetici dahil 37 kişinin çalıştığı tesisin resmi açılışı için bu öğleden sonra bir tören düzenlendi.

Mustafa Hacıali İşletmeleri bünyesinde faaliyet veren yem sanayi tesisinin açılışı törenine Başbakan Hüseyin Özgürgün de katıldı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hasan Taçoy, Mustafa Arabacıoğlu ve Ersin Tatar’ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri de törende yer aldı.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün törendeki konuşmasında, Mustafa Hacıali İşletmeleri’nin Kıbrıs Türk halkının ekonomik anlamadaki yolculuğunu temsil ettiğini söyledi.

Bu fabrikayla KKTC’nin Ortadoğu’nun en modern tesisine sahip olduğunu kaydeden Özgürgün, ülkeye ciddi yatırımlar yapan Mustafa Hacıali’nin ihracat ve istihdamdaki rolüne değindi.

Kıbrıs Türk Petrolleri’nin özelleştirilmesinde Mustafa Hacıali’nin adının olduğunu da söyleyen Özgürgün, o dönemin Bakanlar Kurulu’nda Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığını anımsattı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Mustafa Hacıali’nin Kıbrıs Türk Petrolleri için teklif ettiği rakamı duyduğumda içimden ‘KKTC’de bu büyüklüğe ulaşabildik mi?’ diye geçirmiş, gururlanmıştım” şeklinde konuştu.

Bu yem fabrikasıyla ülkeye yeni bir ekonomik tesisin kazandırıldığını ve böyle bir tesisin açılışına katılmaktan mutlu olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, “Mustafa Hacıali’nin KKTC’ye ekonomik alanda olduğu kadar sosyal alanda da katkıları olduğunu biliyoruz. Siyaset anlamında bize daha olumlu adımlar atmamız adına da güç verdiniz” dedi.

Print
Posted: May 12, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789