Resmi Hizmet Araçlarının Kullanımına ilişkin Genelge

Resmi Hizmet Araçlarının Kullanımına ilişkin Genelge

BAŞBAKANLIK RESMİ HİZMET ARAÇLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN GENELGE YAYIMLADI 

-“RHA’LAR SADECE KAMU HİZMETLERİNİN İFASINA YÖNELİK OLARAK KULLANILACAK, ÖZEL İŞ AMAÇLARI İÇİN KULLANILMAYACAKTIR”

-“RESMİ HİZMET ARAÇLARI MESAİ SAATLERİ HARİCİNDE, HAFTA SONU VE RESMİ TATİL 
GÜNLERİNDE KULLANILMAYACAKTIR. KULLANILMASI GEREKEN DURUMLARDA İSE HER GÖREVLİ VE HER ARAÇ İÇİN GÖREV BELGESİ DOLDURULACAKTIR”


Başbakanlık, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bulunan Resmi Hizmet Araçları’nın (RHA) sadece kamu hizmetlerinin ifasına yönelik olarak kullanılacağı, bunun dışında kesinlikle özel iş amaçları için kullanılmayacağı, tedbirlerin aksine hareket eden personele yasal işlem başlatılacağına ilişkin genelge yayımladı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün imzası ile yayımlanan 3 numaralı genelgede, Resmi Hizmet araçlarının mesai saatleri haricinde, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde kullanılmayacağı, kullanılması gereken durumlarda ise her görevli ve her araç için “Görev Belgesi”nin doldurulacağı belirtildi.
Genelgede, Bakanlıkların, Dairelerin ve diğer tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kullanımında bulunan Resmi Hizmet Araçları’nın sadece hizmet gereği ve azmi tasarrufla kullanılmasının büyük önem arz ettiği belirtilerek, şöyle denildi:
“Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bulunan Resmi Hizmet Araçları sadece kamu hizmetlerinin ifasına yönelik olarak kullanılacak, bunun dışında kesinlikle özel iş amaçları için kullanılmayacaktır.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bulunan Resmi Hizmet Araçlarını kullanan personelin söz konusu araçların günlük bakımı ve kurallara uygun kullanımı konusunda azami hassasiyet göstermesi için kurum amirleri tarafından gerekli tedbirler alınacak, aksine hareket ettiği belirlenen personel ile ilgili yasal işlem başlatılacaktır.
Resmi hizmet araçları mesai saatleri haricinde, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde kullanılmayacaktır. Kullanılması gereken durumlarda ise her görevli ve her araç için Görev Belgesi doldurulacaktır.”
Genelgeye göre,  bu esaslara yönelik olarak uygulamanın öngörüldüğü şekilde yürütülmesinden tüm Kamu Kurum ve Kuruluş yönetici ve/veya İta Amirleri sorumlu olacak.


Print
Posted: May 26, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789