Başbakan Erhürman:"TC ile ilişkiler KKTC için yaşamsal önemdedir. Başka ülkelerle, başka yerlerle kıyaslanamaz"

Başbakan Erhürman:"TC ile ilişkiler KKTC için yaşamsal önemdedir. Başka ülkelerle, başka yerlerle kıyaslanamaz"

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “TC İLE İLİŞKİLER KKTC İÇİN YAŞAMSAL ÖNEMDEDİR. BAŞKA ÜLKELERLE, BAŞKA YERLERLE KIYASLANAMAZ”

Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan Tufan Erürman’ı ziyaret etti.


Başbakanlık’ta saat 12.00’de gerçekleşen görüşmede, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da hazır bulundu.

Başbakan Tufan Erhürman , ziyaretten dolayı Akdağ ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TC’de yaptıkları görüşmelerin kendileri açısından çok verimli olduğunu, bakanların muhataplarıyla görüşmeye başladıklarını ve hızla görüşmelerden de sonuçların alındığını ifade eden Başbakan Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’a Akdağ aracılığıyla saygılarını iletti.

Başbakan Erhürman şöyle devam etti:


“Onların yardımları bizim için çok değerli. TC ile ilişkiler KKTC için yaşamsal önemdedir. Başka ülkelerle, başka yerlerle kıyaslanamaz.”

Hükümet olarak çalışmaya ve iş üretmeye çok önem verdiklerini vurgulayan Başbakan Erhürman, Akdağ’ın da buna ne kadar önem verdiğinin bilincinde olduklarını, dolayısıyla yoğun bir çalışma temposu içinde birlikte olmaktan da memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Bugüne kadar aktardıkları sorunlar ve projeler konusunda yoğun bir ilgi ile karşılandıklarını belirten Başbakan Erhürman, Akdağ’ın çalışmak için ayırdığı sürenin çok önemli olduğunu, Ankara’da paylaştıkları projelerin bir kez daha ne kadar ilerlediğini ve ortaya çıkan yeni projeler konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını dile getirdi.

Başbakan Tufan Erhürman, işin törensel tarafı kısa, çalışma tarafının ise uzun süreceğini, kendileri için de önemli olanın da bu olduğunu sözlerine ekledi.

Print
Posted: Nis 11, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789