Başbakan Hüseyin Özgürgün Sönmezler Ocağı heyetini kabul etti

Başbakan Hüseyin Özgürgün Sönmezler Ocağı heyetini kabul etti

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Erden Esenyel başkanlığındaki Sönmezler Ocağı heyetini kabul etti. Kabulde, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu da hazır bulundu.
Başbakan Özgürgün, nezaket ziyaretinde bulunan heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, Sönmezler Ocağı heyetini Başbakanlık’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Hükümete geldiklerinden beri, Kıbrıs konusu da dahil, ekonomik ve mali konularla, sektörlerin sorunlarıyla ilgili ciddi çalışmalar başlattıklarını kaydeden Başbakan Özgürgün, su konusunun ciddi olduğunu, su konusundan son aşamaya gelindiğini söyledi. Başbakan Özgürgün, “1 Ağustos hedefimiz var. 1 Ağustos’da 28 belediye merkezine suyu vermiş olmayı umut ediyoruz” dedi.
Başbakan Özgürgün, Türkiye ile Ekonomik ve Mali Protokol’ün imzalanmasının projelerin yürütülmesi ve yeni projelerin başlamasına imkan vereceğini, ekonomik refahın artmasında bunu önemli bulduklarını ifade etti.
Hükümetin çalışmalarında Kıbrıs konusunda önemli yer tuttuğunu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye ile birlikte yürüttüğü Kıbrıs görüşmelerine destek verdiklerini anlatan Başbakan Özgürgün, Rum tarafının bilinen tutumundan bir değişiklik olmadığını, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son İstanbul ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı ve BM Genel Sekteri ile görüşmesini dahi hazmedemeyen bir anlayışla karşı karşıya olduklarını kaydetti.
“Umut ederim ki bu zihniyet değişir ve yıl sonuna kadar bir anlaşma sağlanır” diyen Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının eşitliğini, iki bölgeliliği, iki halkın siyasi eşitliğini sağlayacak bir çözüme tam destek vereceklerini her zaman söylediklerini, ancak Rum tarafının yaklaşımının bu yönde olmadığının her zaman görüldüğünü belirtti.
Başbakan Özgürgün, “Bir anlaşma istenirse, Kıbrıs Türk halkının eşitliği, anavatan Türkiye’nin de etkin fiili garantisi olmazsa olmazımıdır. Bu olmadan bir anlaşma da mümkün değil. Ümit ederim bu anlaşma bu şartlar altında, Rum tarafı da kabul eder ve gerçekleşir” dedi.
KKTC’nin ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda ileriye gitmesi için hükümet olarak çalışmalarına devam edecklerini, bir anlaşma olacak diye bu gelişmelerden geri kalınmayacağını vurgulayan Başbakan Özgürgün, “Bir anlaşmada da güçlü bir Kıbrıs Türk halkına ve güçlü bir Kıbrıs Türk devleti yapısına ihtiyaç var. O güçlü devlet yapısını da koruyup geliştirmek zorundayız ki bir anlaşmada da buna ihtiyaç vardır. Kıbrıs Türk halkı olarak sizlerin büyük mücadelelerle getirmiş olduğunuz ve bugün bizim devraldığımız bayrağı, bir sonraki kuşaklara, sizin bize verdiğiniz gibi sağlam, güçlü bir şekilde devretmek için çalışıyoruz” dedi.
Sönmezler Ocağı Başkanı Erden Esenyel de, Başbakan Özgürgün’ü görevi nedeniyle kutlayarak görevinde başarılar diledi. “Kıbrıs meselesi üzerinde ümit ederiz ki elinizden geleni yapacaksınız” diyen Esenyel, Avrupa Birliği (AB) uyum yasalarının erken zamanda geçirilmesini umut ettiklerini kaydetti.

Print
Posted: Haz 10, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789