Başbakan Hüseyin Özgürgün Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakan Hüseyin Özgürgün Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve beraberindeki heyeti kabul etti

BAŞBAKAN HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN, TÜRKYE EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKÇİ’Yİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “GÜÇLÜ BİR KKTC, BİR ANLAŞMANIN TARAFI OLARAK ÇOK DAHA DEĞERLİDİR, ÖNEMLİDİR.

BU DA EKONOMİK KALKINMA VE GELİŞMENİN DE HİÇ DURMAMASINDAN GEÇİYOR”

 TÜRKİYE EKONOMİ BAKANI ZEYBEKÇİ: “BURADA İNSANLARIN ÜRETEREK REFAHA ULAŞMASI, ÜRETEREK DAHA MUTLU VE MÜREFFEH OLMASI İÇİN BİZ HER TÜRLÜ YARDIMA, DESTEĞE HAZIRIZ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün,  güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir anlaşmanın tarafı olarak çok daha değerli ve önemli olduğunun, bunun da ekonomik kalkınma ve gelişmenin hiç durmamasından geçtiğini söyledi

Türkiye ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, KKTC’yi ayrı bir ekonomi olarak görmediklerini ifade ederek, “Burada insanların üreterek refaha ulaşması, üreterek daha mutlu ve müreffeh olması için biz her türlü yardıma, desteğe hazırız” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Başbakanlık Müsteşarları Olgun Amcaoğlu ve Ömer Köse ile Ekonomi ve Enerji bakanlığı Müsteşarı Emim Bilgen de yer aldı.

Başbakan Özgürgün, kabulde yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve ekibini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye ve KKTC ilişkisinin bir gönül ilişkisi olduğunu, Türk Ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının, Anavatan Türkiye ile ilişkilerin en üst düzeyde ve en sıcak şekilde tutarak bu günlere geldiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının 1950’de başlayan direnişi ile bir devlet kurduğunu ve Anavatan Türkiye ile birlikte çok önemli mesafeler kat ettiğini belirten Başbakan Özgürgün, Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde  her alanda gelişmeler sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye ve KKTC hükümeti olarak çalışmalarında samimi sıcaklık ve birlikte düşünce olduğunu,  Kıbrıs Türk halkının güçlü ses vermesinin yolunun da bu olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün,  Kıbrıs konusu her zaman gündemin birinci sırasında olsa da, halkın ekonomik refahı ve gelişmesinin öncelikli konuları olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, “Çünkü bir anlaşma olsa da güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir anlaşmanın tarafı olarak çok daha değerlidir, önemlidir. Bu da ekonomik kalkınma ve gelişmenin de hiç durmamasından geçiyor” dedi.

Güney Kıbrıs’ın yaşadığını ekonomik krize işaret ederek, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın iki tarafın da  yararına olduğuna işaret ederek, bir anlaşmaya destek verdiklerini vurgulayan Başbakan Özgürgün, Kıbrıs  görüşmeleri devam ederken, ekonominin gelişmesi ve halkın refahının artması için çalışmalardan geri kalmayacaklarını, ekonomik gelişmenin her anda devam edeceğini kaydetti.

ZEYBEKÇİ: “TÜRKİYE’DE KIBRIS FUARI DÜZENLEYECEĞİZ”

Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından selam, sevgi ve saygılar getirdiğini belirtti.

KKTC’yi başka bir ülke ve başka bir ekonomi olarak görmediklerini ifade eden Zeybekçi, “Belki tabirimiz diplomaside belki gaf olabilir ama biz burayı Kayseri, Denizli, Edirne gibi görüyoruz. Oradaki insanlarımızın refahıyla ilgili, oradaki insanlarımızın huzuru ve güveniyle ilgili ne hissediyorsak, Allah şahittir ki, birebir aynı hassasiyetler içindeyiz. Onun için de, ekonomik işbirliğinde, karşılıklı üretimin artırılmasında, Kıbrıs’taki kardeşlerimizin ürettiği ürünlerin  Türkiye’de daha çok hayat bulması ve burada insanların üreterek refaha ulaşması, üreterek daha mutlu ve müreffeh olması için biz her türlü yardıma, desteğe hazırız” dedi.

40. Uluslararası Fuar açılışı için KKTC’ye geldiğini anımsatarak, “Türkiye’de neden Kıbrıs fuarı olmasın” diyen Zeybekçi, “Kıbrıs ürünlerinin tanıtıldığı, turizmin ve diğer hizmetlerinin tanıtıldığı bir fuarı inşallah Türkiye’de yaparız. Ekonomi Bakanlığı olarak bunu desteklemek gibi bir formülü geliştiririz” diye konuştu.

 

Print
Posted: Haz 10, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789