40. Uluslararası KKTC Fuarı Düzenlenen Törenle Başladı

40. Uluslararası KKTC Fuarı Düzenlenen Törenle Başladı

40. KKTC ULUSLAR ARASI FUARI AÇILDI

BAŞBAKAN HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN: “DEVLET OLARAK YURTDIŞI FUAR VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ VE GELİŞEN TEKNOLOJİLERİ

YAKALAYABİLMELERİ İÇİN KREDİ OLANAKLARININ ARTIRILMASI EKONOMİMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

 “HÜKÜMET OLARAK BİZ BUNUN BİLİNCİNDEYİZ.

DEĞİŞEN KOŞULLARA GÖRE DESTEKLERİMİZ GÜNCELLENEREK DEVAM EDECEKTİR”

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, devlet olarak yurtdışı fuar ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ve gelişen teknolojileri yakalayabilmeleri için kredi olanaklarının artırılmasının ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığını belirterek, hükümet olarak bunun bilincinde olduklarını ve değişen koşullara göre desteklerin güncellenerek devam edeceğini söyledi.

40. Uluslararası KKTC Fuarı düzenlenen törenle başladı. Fuarın açılış törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile diğer yetkililer katıldı.

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün,  40. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, yoğun programına rağmen anavatan Türkiye Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekçi’nin de aralarında bulunmasının Fuar açılışımıza ayrı heyecan ve anlam kattığını söyledi.

Fuarın, firmaların ticari ilişkilerinin gelişmesi açısında önemli olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, şöyle konuştu:

“Uluslararası fuarımızın 40 yıllık katılım istatistiklerine dayalı gelişim süreci, bu ülkede insanımızın daha büyük hayaller kurma hakkı olduğunu göstermektedir. Bu vesileyle, başta üreticiler olmak üzere tüm katılımcılara, fuarın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Fuarımız, ülkemizde üretilen ürünlerin yanı sıra yabancı ülke ürünlerinin aynı ortamda, tek çatı altında sergilenmesi ve üreticilerimizin dış dünyayla buluşma imkanı yakalaması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Türkiye Cumhuriyeti firmalarının ticari ilişkilerinin gelişmesi açısından fevkalade önemlidir.”

“FİRMALARIN, DEVLET İMKANLARINI ZORLAYARAK

DESTEKLENMESİ HÜKÜMETLERİN BAŞLICA GÖREVLERİDİR” 

Uluslararası ticari ilişkileri geliştiği oranda daha gelişmiş ve daha kaliteli tüketimle yaşam kalitesinin artacağını dile getirten Başbakan Özgürgün,  şöyle devam etti:

“Fuarlar, üreticilerin ya da ithalatçıların en son yenilikleri de ortaya koyarak ürünlerini tüketiciye sundukları, ülkede arz ve talebin buluştuğu, çeşitli sektör temsilcileri ve ziyaretçiler için yeni açılımların sergilendiği platforumlar, değerli fırsatlardır.

Günümüz dünyasında, üretilen mal ve hizmetler hayatımızın her alanında bizimledir. Uluslararası ticari ilişkilerimizi geliştirdiğimiz oranda daha gelişmiş ve daha kaliteli tüketimle yaşam kalitemiz de artırmış olacağız.    

İthalatımız yanı sıra üreten ve başta Güney Kıbrıs Rum yönetimi olmak üzere AB ülkelerinin Kıbrıslı Türkler aleyhine yürüttükleri ticari ambargolar olmak üzere tüm olumsuzluklara rağmen ürettiğini ihraç eden firmalarımızın olduğu ve sayılarının artmakta olduğunu da memnuniyetle görmekteyiz. Bu firmaların devlet imkanlarını zorlayarak desteklenmesi hükümetlerin başlıca görevleridir.”

“DESTEKLER, GÜNCELLENEREK DEVAM EDECEK”

Devlet olarak yurtdışı fuar ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ve gelişen teknolojileri yakalayabilmeleri için kredi olanaklarının artırılmasının ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığını, hükümet olarak biz bunun bilincinde olduklarını ve değişen koşullara göre desteklerin güncellenerek devam edeceğini vurgulayan Başbakan Özgürgün, sözlerini şöyle tamamladı:

“Geçtiğimiz yıl 60 bine ulaşan ziyaretçiyi ağırlayan uluslar arası fuarın bu yılki ziyaretçilerinin 80 binlere ulaşacağı tahmin edilmektedir ki bu hükümetimizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisindeki öncelikli hedefi olan Sanayicinin önünü açmak amacıyla üretime destek ve kaliteli üretim için teşvik programlarını artırarak sürdürme hedeflerini desteklemektedir.

Her yeni yıl katılımcı firma ve buna paralel ziyaretçi sayısının artış gösterdiği fuarın mekan taleplerini karşılamada zorlanması ve yeni arayışlara yönelmesi sıkıntılı olsa da memnuniyet vericidir.    

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’ye, fuara katılan tüm yerli-yabancı firmaların temsilcilerine, Türkiye’mizden gelen konuklarımıza ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına teşekkür eder, fuarın hayırlı ve bol kazançlı ticari ilişkilere vesile olmasını dilerim.”


Print
Posted: Haz 10, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789