Başbakan Hüseyin Özgürgün İskele Festivalinin Açılışına katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün İskele Festivalinin Açılışına katıldı


 Başbakan Özgürgün, 48 yıldır bir geleneği sürdürmenin ve kültürü yaşatmanın ülke ve  bölge açısından çok önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

 Geleneksel hale gelen ve bu yıl 48ncisi düzenlenen İskele Festivali, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve eşi Dilek Özgürgün’ün de katıldığı törenle bu akşam başladı.

Açılışa, Başbakan Özgürün’ün dışında, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bazı bakan ve milletvekilleri ile bölge halkı katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan Festivalde, Atatürk Antına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

 Başbakan Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, 48. İskele Festivalinin açılışına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, emeği geçenleri kutladı.

 Anavatan Türkiyede meydana gelen terör olaylarından dolayı buruk olduklarını, ancak hayatın devam ettiğini ifade eden Başbakan Özgürgün, şöyle konuştu:

 Buruk bir durumdayız. Anavatan Türkiyedeki terör saldırısı bu akşam açılışı da biraz buruk bir açılış haline getirmiştir. Ama hayat devam ediyor. Biz terörü lanetliyoruz. Bütün dünyada terör olaylarının insanlığa ne kadar zarar verdiğini,  tüm insanlığın terörle mücadele etmesinin; terörün sadece bir bölgenin, bir ülkenin veya herhangi bir zümrenin sorunu olmadığının görülmesini de temenni ediyorum. Terör bütün dünyanın sorunudur ve birlikte mücadele edilirse aşılabilir. Bugün İskele Festivalide böyle bir ortamda açılıyor. Tabi bu bizim, birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi, İskele Festivali dolayısıyla, uluslararası boyutuyla kültürümüzü sergilemeyi geri bırakmayacak.

 Her geçen yıl festivalin, bir önceki yıla oranla güçlenerek devam edeceğini, festivalin uluslararası konuma geldiğini, bu yıl 5 ülkeden konuklar olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, nice 48 yıllar diledi.

 Başbakan Özgürgün, 48 yıl dile kolay. 48 yılda bu kadar güzel bir geleneği sürdürmek, kültürünü yaşatmak, kardeşlik ve birlik beraberliği sağlayan bu festivalleri sürdürmek hem ülkemiz, hem bölgemiz adına çok önemli bir faaliyet ve harekettir dedi.

 10 gün sürecek festivalin açılında, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından festival alanı gezildi.


 

 

 

 

Print
Posted: Tem 2, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789