Başbakan Tufan Erhürman Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Bilim Şenliği’ne katıldı

Başbakan Tufan Erhürman Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Bilim Şenliği’ne katıldı

BAŞBAKAN ERHÜRMAN 

 “Kıbrıs Türk’ü vardır ve Kıbrıs Türk’ü üreterek var olacaktır.” Başbakan Tufan Erhürman bu sabah Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde yapılan 

Bilim Şenliği’ne katılarak öğrencilerin bilim dalındaki çalışmalarını yakından inceledi.

Öğrencilere hitaben bir de konuşma yapan Başbakan Erhürman şu ifadeleri kullandı :   

“Bugün bu güzel ve özel Bilim Şenliğinde sizlerin arasında olmaktan büyük bir keyif aldım.
         Kıbrıs Türk halkı kendi içinde birçok alanda hem de uluslar arası alanda kendisini isbat etmiş insanlar çıkarttı. Uluslar arası alanda ün kazanmış sinema yönetmenlerimiz, bilim insanlarımız, iş insanlarımız ve sanatçılarımız da var. Aramızda en az onlar kadar başarılı arkadaşlarımızın da çıkacağından eminim. Hiç kimse Kıbrıs Türk insanının zekasından, yeteneklerinden ve kapasitesinden şüphe duymasın. Bu kadar küçük bir toplumdan uluslarası platformda kendini ispat eden bu kadar çok insanımızın çıkması gurur duyulacak bir unsurdur.
      Yurtdışında bu kadar başarılı insanlarımız varken neden ülkemizde bu sanat, bilim ve spor alanındaki başarıların yansımasını hissetmiyoruz. Siz öğrencilerden ricam ülkemizdeki kısır tartışmalardan uzak toplumsal bir seferberliği önceliğini yapın ve bu kısır döngüden çıkarak çok iş yapın; yaptıklarınızı anlatın, başkalarının duymasını da sağlayın.
     Vaktinizi iyi kullanın, kaybolan zamanın telafisi olmaz. Sizler benim gözümde sadece tek tek başarıya ulaşacak bireyler değilsiniz; Kıbrıs Türk halkının bu yeni seferberlik sürecinde birbirinizle tatlı bir rekabet içerisinde, dayanışma ruhuyla ülkeyi aydınlığa çıkaracak bireylersiniz.
     Bugün gerçekleştirilen bu gibi etkinliklere sadece Eğitim Bakanı katılır dediler bana ve daha önemli işler için mesaimi harcayabileceğimi söylediler; oysa benim için şuan burada sizlerle bulunmak ve bu yaratıcı beyinlerle bir arada olmak önemlidir. Sizlerle bilimde, sporda, sanatta ve kültürde  yeni bir seferberliği başlatarak tüm dünyaya “Kıbrıs Türk’ü vardır ve Kıbrıs Türk’ü üreterek var olacaktır.”mesajını vermektedir.
    Bu güzel etkinliği bu ülkenin kısır döngüleri içerisinde düşünüp  yapan herkesi gönülden kutlarım.
    Siz öğrenci arkadaşlarımı  Kıbrıs Türk’ünün bilimde de var olduğunu duyurduğunuz için kutlar ve ayrıca Avrupa Birliği yetkililerine de katkıları için teşekkür ederim.”
Bilişim etkinliğine Eğitim Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit ve Avrupa Birliği Temsilcisi Arttu Makipa de katılıp birer konuşma yaptılar.


Print
Posted: Nis 25, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789