Başbakan Özgürgün, TBMM Başkanı İsmail Kahraman Tarafından kabul edildi

Başbakan Özgürgün, TBMM Başkanı İsmail Kahraman Tarafından kabul edildi

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, TBMM,  halkın seçtiği vekillerle ne kadar güçlü ve sağlıklı durursa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkının da o kadar güçlü olacağını vurgulayarak, “Anavatan Türkiye ne kadar iyi ise Kıbrıs Türk halkı da o kadar iyi olacaktır. Bunu da demokrasiye bağlılığıyla, güçlü iradesiyle, güçlü ekonomisiyle yapacaktır” dedi. 

Ankara’da resmi ziyarette bulunan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman tarafından kabul edildi. 

Kabulde, Ankara ziyaretinde Başbakan Özgürgün’e eşlik eden, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da hazır bulundu. 

TBMM Başkanı Kahraman, kabulde yaptığı açıklamada, KKTC Başbakanı’nı ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “Şeref verdiniz, hoş geldiniz. Sizi Türkiye’de görmekten bahtiyarız, Ha Kıbrısımız ha Türkiyemiz, bir aradayız, beraberiz” dedi.

TBMM’nin 15 Temmuz’da uğradığı saldırıya dikkat çekerek, darbeyi halkın önlendiğini, milletin demokrasiyi sahiplendiğini vurgulayan Kahraman, “Bu, demokrasi kültürünün yerleşmiş olmasının bir uzantısıdır. Meydanlar hala bildiğiniz gibi ayakta. Halbuki askerler, millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak. Maalesef bir sıkıntı yaşadık ama çok dersler var bunda. Bundan sonra bir silahlı güç sahibi kişi, ‘hadi gideyim darbe yapayım diyemeyecek. Niye? Toplum kabul etmiyor. Bu, onun ispatı oldu. Bir daha inşallah böyle bir gün olmayacak, önümüz kesilmeyecek. Türkiye’mizin sıkıntısı sadece kendinin değil, bölgenin ve dünya barışının sıkıntısı demektir. Atlattık, geçti. Bundan dersler alarak ona göre hazırlık yapıyoruz.”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, heyetiyle beraber TBMM Başkanı’nı ziyaret etmekten büyük  mutluluk duyduğunu ifade ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti adına dört bakanı ve heyetiyle birlikte TBMM’de olduklarını söyledi.

TBMM’nin Türk milletinin demokrasisinin temsil edildiği yer olduğuna vurgu yapan Başbakan Özgürgün, “Egemenlik kayıtsız şartız milletin ise, TBMM de bu egemenliğini halkın vekilleri eliyle kullandığı yer olarak büyük Türk milletinin bu anlamda bir mabedi. Biz burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Büyük Türk milletinin kopmaz bir parçalı olan Kıbrıs Türk Halkı da TBMM’ye hep bu gözle bakıyor” dedi. 

Başbakan Özgürgün, TBMM’nin önemine vurgu yaparak, TBMM, halkın seçtiği vekillerle ne kadar güçlü ve sağlıklı durursa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk Halkının da o kadar güçlü olacağını kaydetti. 
Başbakan Özgürgün, “ Anavatan Türkiye ne kadar iyi ise Kıbrıs Türk Halkı da o kadar iyi olacaktır. Bunu da demokrasiye bağlılığıyla, güçlü iradesiyle, güçlü ekonomisiyle yapacaktır” diye konuştu. 
15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Büyük Türk milletine geçmiş olsun. TBMM’ye geçmiş olsun. Bu vesileyle, bu kritik dönemde ziyaret etmiş olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Hem de böyle bir dönemde kardeşlik bağları içerisinde yanınızda olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nu ziyaret

Başbakan Özgürgün, kabulün ardından, TBMM’nin, 15 Temmuz darbe girişimde bombalanan yerlerini ve TBMM Genel Kurul Salonu’nu da ziyaret ederek, ilgililerden bilgi aldı. 



Print
Posted: Tem 27, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789