Başbakan Özgürgün, Beyarmudu Patates ve Kültür Festivali’nin açılışına katıldı

Başbakan Özgürgün, Beyarmudu Patates ve Kültür Festivali’nin açılışına katıldı

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümet olarak bu yıl, patatese uzun yıllardan sonra güçlü bir destek verdiklerini belirterek, ihracatta yaşanan sıkıntıların aşılması için de uğraştıklarını söyledi.

Başbakan Özgürgün, bu yıl altıncısı düzenlenen Beyarmudu Patates ve Kültür Festivali’nin açılışını yaptı. Açılışa, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, UBP Genel Sekreteri, Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, Gazimağusa Kaymakamı Durdane Acı ve diğer yetkililer yanında bölge halkı katıldı. 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, festivallerin, yerel ürünlerle, bölgesel ve ülke kültürünün tanıtılması açısından önemli olduğunu ifade ederek, festivale uluslararası katılım olmasının da önemli olduğunu söyledi.

Açılışta bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile ekibini kutlayan Başbakan Özgürgün, kazanılan tecrübe ile festivalin her geçen yıl daha da etkili yapıldığını kaydetti. 

Beyarmudu toprağının verimli olduğunu, patatesin dünya çapında tanınması açısından da festivalin önemli olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, hükümet olarak bu yıl, patatese uzun yıllardan sonra güçlü bir destek verdiklerini açıkladı. 
Başbakan Özgürgün, “Patatese değer veriyoruz. İhracatta olan sıkıntılar varmış onları da inşallah aşarız. Bu güzel beldemizin güzel ürününü ekonomik anlamda da değerlendirecek şekilde uluslararası piyasalara ihracat ederiz. Böylece ekonomik olarak bu festivaller hem yöre halkına hem ülkemize çok daha önemli katkı sağlamış olur” dedi.
Başbakan Özgürgün, gelecek yıllarda, ekonomik anlamda karşılığın daha iyi alınacağı festivaller olmasını diledi. 

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, festivalin, KKTC’nin kültürünü tanıtma, yabancı kültürle ülke kültürünü kaynaştırma açısından önemli olduğunu belirterek, Beyarmudu’nun her geçen yıl geliştiğini, Belediye Başkanı İlker Edip ile ekibini kutladığını söyledi.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise, Beyarmudu’nu, Meserya’nın çağdaş bir beldesi yapmak için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.
Festivale, Hindistan, Mısır, Slovakya ve Kırgızistan’dan ekipler katılıyor. Olağanüstü Hal uygulaması nedeniye Türkiye ekibinin gelemediği belirtildi. 
Ekipler Başbakan Hüseyin Özgürgün'e ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeler takdim etti.
Konuk ülke ekiplerinin gösteri sunduğu açılışta, renki anlar da yaşandı. Hindistan ekibi adına yapılan konuşmada, Başbakan Özgürgün’e etkinliğe katılıp kendilerini izlediği için teşekkür edildi. 

Print
Posted: Ağu 5, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789