Başbakan Hüseyin Özgürgün,Demokrasiye Destek Mitingine katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün,Demokrasiye Destek Mitingine katıldı

Demokrasiye Destek Platformu’nun, Türkiye’deki darbe girişimini kınamak ve Türkiye halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla düzenlediği “Demokrasiye Destek Mitingi” Lefkoşa Sarayönünde gerçekleştiriliyor.

Miting’ Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı.

Demokrasi Platformu kurucularından Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle mitingin açılış konuşmasını yaptı.
Konuşmasına ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirini okuyarak başlayan Kelle, Kıbrıs Türk halkının demokrasiye inandığını ve Türkiyenin kararını desteklediğini ifade etti.

“Demokrasi varsa hürrüyet vardır, halkın iradesi vardır” diyerek konuşmasını sürdüren Hüseyin Çavuş Kelle, bir kez daha demokrasiye sahip çıkıldığını bunun göstergesinin ise miting olduğunu kaydetti.

Şeriat çığlıkları atanlara demokrasi dersi verilmekte olduğunu ifade eden Kelle, “Mustafa Kemal’in de dediği gibi bir Türk dünyaya bedeldir. Bunu bugün de ispatlıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini ne kadar bölmeye çalışırsalar çalışsınlar bölünmeyeceğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

“Yaşasın demokrasi yaşasın birlik ve beraberlik” diyerek konuşmasını sürdüren Kelle, Şehitleri saygı ile andı ve birlik içinde bulundukça başarılamayacak hiçbirşey olmadığına vurgu yaptı.

Daha sonra kürsüye Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Türkiyenin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş çıktı.
İlk sözü Türkeş aldı. Türkeş, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajı okudu.
Mitingte halka hitap etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Türkeş, Kıbrıs Türkünün çok zorluk gördüğünü ancak buna rağmen demokrasiyi en iyi bilen toplum olduğunu, vurguladı ve “bunun için hepinizi kutluyorum” dedi.
15 Temmuzda Türkiyede yaşanan olayın sapkın dini bir yapının Türkiyede terörizm yolu ile yönetime el koyma girişimi olduğunu vurgulayan Tuğrul Türkeş, bunun cezasız kalmayacğını belirtti.

“Bunların suçu ağır, yanlışları büyüktür. Ancak bugün Türkiyede herşeye rağmen güzel şeyler yaşandı. Muhalfet de dahil herkes net bir tavır sergileyerek, bu girişimin kabul edilemeyeceğini duyurdu. Bunun için muhalefetin demokrasiye katkısını asla gözardı edemeyiz. Türk medyasının da demokrasiye desteği takdire şayandır” diye konuşan Türkeş, Türk milletinin çıplak eliyle darbeyi savuşturduğunu bu yüzden en büyük övgüyü onların hak ettiğini vurguladı.

15 Temmuzdan bugüne kadar demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini ve Pazar günü İstanbulda sonlanacağını anlatan Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, orada birlik bütünlük mesajı verileceğini kaydetti.
Meydanda Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan bayrağı olacağını da söyleyen Türkeş, KKTC Hükümetine FETÖ terör örgütüne yönelik kararlı tutumunundan dolayı teşekkür etti.

Türkeş, Tüm halka ve Demokrasiye Destek Platformuna teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.
Daha sonra Başbakan Hüseyin Özgürgün halka hitap etti. Kıbrıs Türk halkının anavatanına destek vermek için meydanları doldurduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, katılıma katkı koyanları kutladı.
Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkı bu yollarda çok sıkıntı çekerek bugünlere ulaştı. Kıbrıs Türkü faşist yunan darbesinin ardından 20 temmuzda özgürlüğüne kavuştu. Biz 15 temmuzlara hayır diyoruz. Demokrasiye elele yürüyoruz. “ dedi.
Tarihinde Kıbrıs Türkünün büyük direnişler gösterdiğini anlatan Başbakan, özgürlüğüne kavuşana kadar Türkiyede Kıbrıs Türkü için mitingler yapıldığını ve büyük destek verdiğini anımsatan Özgürgün “şimdi biz de destek vererek şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türkünün anavatan Türkiye’nin birlik içinde güçlü olmasını istediğini belirtti.
Hükümetin terör örgütlerine yönelik kararlı tutumunu sürdüreceğini söyleyen Özgürgün Hükümet ortaklarına ve Kıbrıs Türküne destekleri için teşekkür etti.

Başbakan Özgürgün “ Anavatanla birlikte bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Gelecek aydınlıktır. Türk milletinindir” dedi.
Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyleyen Özgürgün, “En büyük güç demokrasidir. Gücünü halktan almayan hiçbirşey şey başarılı olamaz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Miting’de daha sonra Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, tele konferans yöntemiyle, halka hitap etti.

Yıldırım, Türkiye’de yaşanan alçakça darbe teşebbüsünde kalbi 79 milyonla birlikte atan Kıbrıs Türk Halkına şükranlarını sundu.

Yıldırım, 15 Temmuz’un hem Kuzey Kıbrıs Halkı hemde Türkiye için demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

15 Temmuz 1974’ün Kıbrıs için herşeyin değiştiği gün olduğunu ve o gün Kıbrıs Türkü’nün çok büyük bir darbeyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım ‘O gün de Türkiye oradaki kardeşlerimize sahip çıkmıştır ve darbenin sonuçlarını barışa dönüştürmüştür’ diye konuştu.

Yıllar sonra 15 Temmuz’da asker elbisesi giymiş canilerilerin aynı şeyi Türk vatandaşlarına yaptığını belirten Yıldırım ‘Belkide dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olay gerçekleşmiş, topa uçağa bombaya karşı halkın gücü tankın gücü karşısında galip gelmiştir’ dedi.

Yıldırım 15 Temmuz darbe girişiminin dünya yakın tarihine silahsızların silahlara karşı kazandığı bir zafer olarak altın harflerle yazılacağını söyledi.

Binali Yıldırım ‘Özellikle kuzey Kıbrıslı kardeşlerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Aynı acıları bizlerle yaşadınız. İlk andan itibaren gözünüz kulağınız Türkiye’de oldu. Burada neler olup bittiğini takip edip bize ne gibi destek gerikerse vermeye hazırız mesajını ilettiniz. Dayanışmanızı en üst düzeyde gerçekleştirdiniz. İşte kardeşlik böyle olur. Kardeşlik zor günde anlaşılır. Anavatanla yavru vatanın etle tırnak gibi olduğunu birkez daha gösterdiniz Türk milleti adına teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ‘Bayrağımız, dilimiz ve dinimiz bir ayrı yerlerde yaşasak da aynı milletiz. Gelecekte Kıbrısın da başına gelecek olursa asla affretmeyiz. Biliniz ki şah damarınızdan daha yakın Türkiye var. rahat olun’ dedi.

Print
Posted: Ağu 5, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789