Başbakan Erhürman, “Her emeği eleştirmekten vazgeçilmeli, küçücük köyde büyük bir umut var; bu eleştirilmez, alkışlanır”

Başbakan Erhürman, “Her emeği eleştirmekten vazgeçilmeli, küçücük köyde büyük bir umut var; bu eleştirilmez, alkışlanır”
 Turnalar Köyü’nde bugün “Kırsal Köy Etkinliği” düzenlendi.
İskele Belediyesi ile Turnalar Kültür, Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte ürünler satışa sunulurken unutulmaya yüz tutmuş birçok gelenek ve görenek de canlandırıldı. 
Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Turnalar Kültür, Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit, geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutan gelenek ve görenekleri yaşatmaya çalıştıklarını kaydederek, bu kapsamda düzenlenen etkinliğe katkı koyanlara teşekkür etti.

Başbakan Tufan Erhürman , Bağlıköy ve Kalavaç köylerinde yapılan etkinliklerle söz konusu köylerin canlandırılarak değer kazandığını anlatarak, Turnalar köyünde de kadınların çabasını gördükten sonra Turnalar köyünün de İskele’nin yıldızı olacağına inanç belirtti. 

İnanarak çalışmanın son derece önemli olduğunu kaydeden Başbakan Erhürman, “son dönemlerde iki şey eleştiri konusu yapılmaya başlandı, birisinin ne gerek var bu kadar etkinliğe, panayıra, festivale, daha az daha nitelikli olsun diyorlar; daha nitelikli olmasıyla ilgili hiçbir sorunum yok, daha nitelikli olması için elimizden gelen her türlü katkıyı yapacağız” dedi. 
Düzenlenen etkinliği gerçekleştirmek için başta kadınlar olmak üzere köyün tamamının kaç gündür dayanışma içinde çalıştıklarını ve birlikte ürettiklerini anımsatan Başbakan Erhürman, memleketin neresinde ne kadar çok olursa olsun böylesi dayanışmaların ve çalışmaların çoğalması gerektiğini dile getirdi. 
Başbakan Erhürman, “Her emeği eleştirmekten vazgeçilmeli, küçücük köyde büyük bir umut var; bu eleştirilmez, alkışlanır” diyerek, bir diğer eleştiri konusunun da siyasilerin hafta sonları böylesi etkinliklere katılarak konuşması olduğunu kaydetti. 
“Ama şunu da görüyoruz bizim buraya gelmemiz köyün önemini belirtmemiz bakımından önemli. Evet, nereye çağrılırsak gideceğiz, gözden uzak gönülden uzak sözünü yok edeceğiz, gözümüze ve gönlümüze hep yakın olacaksınız” diyen Başbakan Erhürman, etkinliğin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti. 

Print
Posted: May 6, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789