Başbakan Erhürman: “Organize Olup Kamu Yararı Gözeterek Çalışmalıyız”

Başbakan Erhürman: “Organize Olup Kamu Yararı Gözeterek Çalışmalıyız”

KIBRIS TÜRK İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ BİRLİĞİ 15. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILIYOR

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ORGANİZE OLUP KAMU YARARI GÖZETEREK ÇALIŞMALIYIZ”


 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin 15. Olağan Genel Kurulu bugün Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Büyük Konferans Salonu’nda yapılıyor. 

Olağan Genel Kurulun açılış konuşmalarını Başbakan Tufan Erhürman, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği Başkanı Seran Aysal, Güney Kıbrıs’tan Geri Dönüşüm Organizasyonu Başkanı Antonis Petrides ve İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu Başkanı Kostas Roushas yaptı. 

Yurtdışında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de video mesajı gönderdi. 

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ORGANİZE OLUP KAMU YARARI GÖZETEREK ÇALIŞMALIYIZ”

Başbakan Tufan Erhürman, mühendis ve müteahhitlerin geçmişten günümüze çalışkanlıkları ve başarılarının herkes tarafından bilindiğini söyleyerek, iki temel noktada sorun yaşandığını belirtti. 
Bunlardan birinin, bir araya gelerek organize olup çalışmadaki yetersizlik olduğunu dile getiren Başbakan Erhürman, bu sorunun yıllardan beri süregeldiğini, aşılamadığını kaydetti. 
Bunun yanında, kamu çıkarını gözetmek konusunda da bazı sıkıntılar yaşandığını, kamu yararını gözeterek çalışanlar olduğu gibi kişisel çıkarını da gözetenler bulunduğunu söyleyen Başbakan Erhürman, bu durumun bazen haksız rekabet yarattığını bazen de kamu yararı gözeterek çalışanların zarar görmesine yol açtığını kaydetti. 
Başbakan Erhürman, bu iki sorunun aşılmasıyla başarının artacağına inanç belirtti. 
Planlama yapılmasının yaşamsal önemi olduğuna vurgu yapan Başbakan Ehürman, Girne’de plansızlığın yol açtığı durumun ortada olduğunu, bunun başka yerlerde de yaşanmasını önlemek adına planlama yapılması gerektiğini kaydetti. 
Başbakan Erhürman, “Eğer organize olmaz ve kamu yararını gözeterek bir araya gelemezsek kaybetmek mukaderattır” dedi. 
Umutsuz olmadığını söyleyen Başbakan, imar planları ve Ülkesel Fiziki Plana yönelik, birliğin işbirliği ve çalışmalarını takdir etti. 
“Organize olarak kamu yararı perspektifiyle daha çok çalışmalıyız” diyen Başbakan Erhürman, ekonomiye katma değer yaratarak, planlı inşaatlarla geleceğe gurur duyulacak bir ülke bırakma sorumlulukları olduğunu belirtti. 

Print
Posted: May 12, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789