Başbakan Erhürman: “Türkiye'nin İnsani Yardım İçin Yaptığı Girişimlerinin Bile Bloke Ediliyor Olması Bölge Barışı İçin Çok Düşündürücü”

Başbakan Erhürman: “Türkiye'nin İnsani Yardım İçin Yaptığı Girişimlerinin Bile Bloke Ediliyor Olması Bölge Barışı İçin Çok Düşündürücü”

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “TÜRKİYE’NİN İNSANİ YARDIM İÇİN YAPTIĞI GİRİŞİMLERİN BİLE BLOKE EDİLİYOR OLMASI BÖLGE BARIŞI İÇİN ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

 Başbakan Tufan Erhürman, TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlıkta gerçekleşen kabulde TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da hazır bulundu.


Başbakan Tufan Erhürman , bu yıl ramazana arzu edildiği gibi bir giriş yapılamadığını dile getirerek, Filistin’de yaşananların kendilerini ziyadesiyle üzdüğünü belirtti.


ABD’nin ve İsrail’in orada yaptıklarının insan hakları açısından kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Başbakan Erhürman, “Özellikle sizin insani yardım için yaptığınız girişimlerin bile bloke ediliyor olması bölge barışı için çok düşündürücü” dedi.


Başbakan Erhürman, TC’nin konuyla ilgili tepkilerinin son derece yerinde olduğunu dünyanın da aynı tepkiyi göstermesini arzu ettiklerini ancak umdukları gibi olmadığını dile getirerek, bunun da kendilerini insan hakları açısından ciddi şekilde endişelendirdiğini söyledi.


“Umarız bir an önce oradaki zulum sona erer” diyen Başbakan Erhürman, TC’nin girişimlerini de takdirle karşıladıklarını belirtti.


Başbakan Erhürman, Ramazan ilerlemeden bu işin bir an önce sona ermesini ve barışın sağlanması için gerekli adımların bir an önce atılmasını temenni etti.


Ayda 1 biraya gelmeyi kendilerinin de arzu ettiğini, Akdağ’ın bu yoğunlukta fırsat yaratarak kendilerini ziyaret edebilmesinden onur duyduklarını dile getiren Başbakan Erhürman, TC’nin yoğun gündemin KKTC’ye yansımasının da büyük olduğunu belirtti.


Dövizdeki dalgalanmanın sosyal ve ekonomik büyümeye yansımasının da büyük olduğunu ifade eden Başbakan Erhürman, bu ziyaretle bunları da görüşme fırsatı bulacaklarını söyledi. Başbakan, esas önemli olanın sosyal ve ekonomik kalkınmayı bir an önce gerçekleştirmek için projeleri değerlendirmek olduğunu kaydetti

Print
Posted: May 16, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789