Başbakan Hüseyin Özgürgün, Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadının girişine yapılan Mete Adanır'ın büstünün açılışını yaptı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadının girişine yapılan Mete Adanır'ın büstünün açılışını yaptı

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türkünün özgürlüğe kavuştuğu 20 Temmuz  ile Kıbrıs Türk futbolunun yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Mete Adanır isminin yan yana geldiğini belirterek, "Mete Adanır ruhu bu stadda bundan sonra yetişecek olan gençlere bir ışık ve bir güç olacaktır. Kıbrıs Türk futboluna da bir ışık ve güç olacaktır" dedi. 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, daha önce adı "Girne 20 Temmuz Stadı" olan ve "Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı" olarak değişen ve ışıklandırılarak gece maçlarının da oynanmasına imkan sağlanan Stadın girişine yapılan Mete Adanır'ın büstünün açılışını yaptı. 

Açılışa bazı bakanlar, milletvekilleri, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Mete Adanır'ın kardeşi Eralp Adanır, spor camiası ve taraftarlar katıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, gençlere, Mete'yi, o günleri ve bu stadın kendileri için ne anlam ifade ettiğini iyi anlatmak gerektiğini söyledi. 
Çok yoğun işleri olduğunu, zamanının küçük bir kısmını gençlere, spora ve spor altyapısının gelişmesi için ayırdığını belirten  Başbakan Özgürgün, bu konuda ekip arkadaşlarının da yoğun çalıştığını, Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı'nın yaklaşık 1.5 aylık sürede bu aşamaya getirildiğini kaydetti. 

Stadın gece maçları için ışıklandırıldığını, Mete'nin stadda sonsuza kadar yaşayacağını ifade eden Başbakan Özgürgün, "Mete aramızda yaşıyor. Stadın ismini de değiştirdik. 20 Temmuz, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuştuğu çok önemli bir gün. Bunun yanına Kıbrıs Türk Futbolunun yetiştirdiği en önemli değerlerden birisinin adını da ekledik. 20 Temmuz ile Mete Adanır bugün bir araya geldi. Aslında bu, çok uzun yıllar önceki hayallerimden biriydi. İlk milletvekilli olduğum yıllarda da dillendirmiştim. Aradan 18 yıl geçti, kısmet bugünmüş" dedi. 

Vefanın ve geçmişteki değerleri yaşayarak gelecek kuşaklara aktarmanın önemli olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, "Bu sadece futbolda değil, diğer bütün alanlarda da böyle olmalıdır, hizmet verenleri, yetenekleri toplum yaşatmalı, anlatmalıdır.  Mete'nin ne zorluklar çekerek Türkiye'de futbol oynadığını çok iyi biliyorum. Çünkü, Türkiye'de bir dönem beraber bulunduk. O kadar büyük bir yetenekti. Maalesef çok genç bir yaşta, çok daha ileriye gidebilecek bir yaşta kaybettik" diye konuştu. 

Bugün çok anlamlı olduğunu, ayrıca Doğan Türk Birliği ve Türk Ocağı maçı ile de Stadda ilk gece maçının oynandığını dile getiren Başbakan Özgürgün, Girne 20 Temmuz Stadı'nın bugün Mete ile başka bir ruha kavuştuğunu söyledi. Başbakan Özgürgün, "Mete Adanır ruhu bu stadda bundan sonra yetişecek olan gençlere bir ışık ve bir güç olacaktır. Kıbrıs Türk futboluna da bir ışık ve güç olacaktır" dedi. 

Başbakan Özgürgün, Girne'ye ışık saçacak bir Stadın bugün devreye girdiğini bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını, Mete Adanır'a da Allah'tan rahmet diledi. 

Mete Adanır'ın kardeşi Eralp Adanır da çok önemli ve anlamlı bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "Çok önemli bir vefa göstergesi yaşıyoruz. Vefa toplumlar için çok önemlidir, toplumları kaynaştıran, birbirine bağlayan en önemli duygusal bağlardan biridir" dedi. 

Mete'nin adını yaşatmak için, trafik kazasında hayatını kaybettiği 20 Ocak 1989'dan bu yana ellerinden geleni yaptıklarını, ancak kurumların yapacağı katkıların önemli olduğunu söyleyen Adanır, Mete'nin büstünün yapıldığını ve stada adının verildiğini, adının sonsuza kadar yaşayacağını, bunun kendileri için gurur verici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, mutlu bir gün yaşadıklarını, 12 yıl sonra Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı'na  bu kadar geniş çaplı yatırım yapıldığına işaret ederek, "Sadece buraya değil, diğer statlara da ciddi şekilde yatırımlar başladı ve devam ediyor. Bunun mimarı da Sayın Başbakan Hüseyin Özgürgün'dür, futbol ailesinin başı olarak kedisine çok teşekkür ederim. Geldiği günden beri ülke gençliğine ve sporuna ciddi şekilde değer veriyor ve vakit ayırıyor.  Bir Başbakan'ın bu kadar vakit ayırması her zaman olan bir şey değildir" dedi. 
Sertoğlu, Lefke Zafer Stadı'nda da gece maçaları  oynanması için çalışmaların başladığını söyledi. 

-İlk Gece Maçı-

Konuşmaların ardından, çevre düzenlemesi ve ışıklandırılması yapılan Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı'ına ilk gece maçı, K-Pet Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı Limasol futbol takımları arasında oynandı. Maçı, Başbakan Özgürgün de izledi.  Maçı 1-0 DTB kazandı

Print
Posted: Eyl 26, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789