Başbakan Hüseyin Özgürgün Hayvancılık ve Su Ürünleri Çalıştayına katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün Hayvancılık ve Su Ürünleri Çalıştayına katıldı

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Hayvancılık Dairesi’nin düzenlediği Hayvancılık ve Su Ürünleri Çalıştayı başladı. Çalıştayın açılışında Başbakan Hüseyin Özgürgün, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, CTP milletvekili Erkut Şahali,Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Balıkçılar Birliği Onursal Başkanı Özay Öykün, Kıbrıs Türk Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu ve Hayvancılık Dairesi Müdürü Burcu Vudalı birer konuşma yaptı.


 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu konuşmasına başladığı sırada bazı hayvan üreticileri salona girerek pankart açtı. Yaşanan bu gelişme üzerine Bakan Çavuşoğlu konuşmasına “burası KKTC. Herhalükarda önce demokrasi gelir. Hoşgörülü bir anlayışın seçilmişleriyiz ve bunlardan hiç rahatsız olmayız” diyerek sözlerine başladı.

 40 yılın sonunda gelinen noktada hem üreticilerin hem de siyasetçilerin şikayetçi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu “Çünkü biz herşeyi kendimize göre yaptık. Üretici kendine göre istedi, siyasetçi kendine göre verdi ve 40 yıl sonra çalıştay süreçleri ile birlikte gelişen ülkelere göre, dünyaya göre birşeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Eleştirilere de yanıt veren Çavuşoğlu, 4 ay önce yapılan Süt Çalıştayı raporunun Türkiye’de yaşanan darbe girişimi nedeniye geciktiğini söyledi. Süt çalıştayının ön raporuna göre, sütte kalite konusunda adım atıldığını ve sütte yağ oranına göre ödeme yapılmaya başlandığını anlatan Çavuşoğlu, hijyen konusunda ise 9 yüz bin TL’lik soğutma tanklarının alımı için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Süt Çalıştayı’nın devamında adım atmadıkları yaklaşımının doğru olmadığını kaydederek, “Bu çalıştayın sonucuna uyacağız. Bilim insanları ve bürokratların ortaya koyduğu sonuçlara uyacağız” dedi.

Sadece hayvancılık değil, arıcılık ve balıkçılık konularında da acilen gelişmeye ihtiyaç olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Adada yaşıyoruz ancak insanlarımız balık yiyemiyor. Arıcılık konusunda üretim faaliyetlerimizi artırmalıyız” diye konuştu. Anavatan Türkiye’nin birikmiş sorunların çözümü yönünde iyi niyetini ortaya koyduğunu kaydeden Çavuşoğlu “Bu kadar iyi niyetli gelişen bir Anavatan Türkiye varken, dünya hızla gelişirken biz hala çözümlerimizi masa başında değil de yollarda ararsak olmaz. Bu sorunları konuşarak, uzlaşarak çözmemiz gerek. Kıran kırana bir anlayış ile bu memleketi ileriye götüremeyiz. Kendi kendine yeten bir üretim planlayamazsak, girdileri, maliyetleri düşüremezsek kendi kendimize kurduğumuz düzenin sürdürülebilir kısmı ortadan kalkmış olur” dedi.

 Başbakan Hüseyin Özgürgün de çalıştayda yaptığı konuşmada, hükümetin beş ay önce kurulurken Bakan Çavuşoğlu’na tarım ve hayvancılığın ele almaları gereken birinci önemli konu olduğunu söylediğini ifade etti.

Bu sürede çok önemli işler yapıldığını söyleyen Başbakan Özgürgün, Bakan Çavuşoğlu’nun kendisine getirdiği tüm taleplere olumlu cevap verdiğini belirtti.

Özgürgün, şu anda da sorunlar olduğunu, çalıştayın sonunda çıkacak sonuçlar doğrultusunda gelecek taleplere destek vereceğini anlattı. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmesi neticesinde Türkiye’nin büyükbaş hayvan alımı konusunda açılım yaptığını hatırlatan Başbakan Özgürgün, kısa sürede adım atmak istedikleri konularda Anavatan Türkiye’nin ciddi destek ortaya koyduğunu vurguladı.

Özgürgün “Gerek kuraklık konusunda alınan destek çiftçinin yüzünü güldürecek, gerekse bu konuda aldığımız destek hayvancılık sektöründe bize büyük bir adım atma konusunda büyük rahatlama getirecek” dedi. 5 aylık dönem içerisinde Türkiye Başbakanı ile yaptığı görüşmelerin üçte ikisinin tarım ve hayvancılık sektörü ile alakalı olduğunu kaydeden Özgürgün, Türkiye’den istenen desteğin büyük bir bölümünün tarım ve hayvancılıkla uğraşanları rahatlatacak tedbirlerle ilgili olduğunu söyledi.

Sektörün büyüklüğüne ve önemine işaret eden Başbakan, çalıştayın başarılı geçmesini temenni etti ve “buradan çıkacak yol haritasına bizim de desteğimiz net olacaktır” dedi.

Print
Posted: Eyl 29, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789