Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusu içerisinde inşa edilen “Onkoloji Hastanesi’ bugün düzenlenen törenle açıldı

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusu içerisinde inşa edilen “Onkoloji Hastanesi’ bugün düzenlenen törenle açıldı

  Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusu içerisinde inşa edilen “Onkoloji Hastanesi’ bugün düzenlenen törenle açıldı.

  Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Doktor Burhan Nalbantoğlu Başhekim Yardımcısı Bülent Dizdarlı, konuşmasına merkezin hiç hastası olmaması temennisinde bulundu.Dizdarlı, ancak olduğu zaman da kanser hastalarının dünya standartlarında hizmet alacağını belirtti.

  Törende daha sonra Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kanser hastalarının bundan sonra Kıbrıs türk halkına yakışır bir şekilde hizmet alacaklarını belirterek, hastaların yeni hastaneyle psikolojik olarak da daha rahat bir ortamda tedavi olacaklarını kaydetti.

 Başbakan Hüseyin Özgürgün de sağlığın hükümetin en öncelikli meselelerinden biri olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı’nın kısa sürede bu konuda önemli adımlar attığını ve atmaya devam edeceğini kaydetti. 
 Özgürgün, Başhekim Dizdarlı’nın “keşke bu hastanelere gerek olmasa” sözüne katıldığını ancak bunun mümkün olamayacağını ifade etti.
Kanser vakalarının arttığı bugünlerde erken tanı ve hastalığa yakalanmamak için önleyici çalışmaların önemine dikkat çeken Özgürgün, “sağlıkta siyaset olmaz” dedi. 
Konuşmaların ardından Sesil ve Selin Kayım kardeşler Türk Bankası’nın düzenlediği ‘geleceğe de kalsın’ isimli resim yarışmasından kazandıkları ödül ile harçlıklarından biriktirdikleri 5 bin TL’yi Özgürgün’e sundular. Daha sonra Onkoloji merkezinin açılışı yapıldı. Açılışın töreninin ardından bakanlar Onkoloji Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Print
Posted: Eki 5, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789