Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 10 Kasım Atatürk'ü anma Mesajı

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün 10 Kasım Atatürk'ü anma Mesajı

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

 Mustafa Kemal Atatürk bedenen aramızdan ayrılsa da O’nun geride bıraktığı fikirleri ve eserleri halen yaşamakta, bizlere yol göstermektedir. Bu nedenle, 10 Kasım tarihini bir yas günü olarak değil, Atatürk’ün manevi varlığı ve bizlere emanet ettiği muhteşem eserlerine sahip çıkmak ve bu kutsal değerleri bizden sonraki nesillere aktarmak için anlamlı bir gün olarak değerlendirmekteyiz. Atatürk, Türk Milletinin en karanlık zamanında ortaya çıkarak azim ve kararlılığıyla parçalanmış bir ülke ve çökmüş bir imparatorluğun küllerinden yepyeni, çağdaş bir devletin temellerini atmış ve bir liderin  her ne koşulda olursa olsun vatanı, milleti için neler yapabileceğini kanıtlamıştır.

 Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 93. yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetin geçmişten günümüze bizlere kattığı değerleri, kazanımları ve bir ülkeyi nereden nereye taşıdığını toplumca bir kez daha anımsadık. Atatürk’ün geçmişte vatanı uğruna göze aldıkları sayesinde bugün Türkiye çok daha güçlü, çok daha itibarlı ve her yönüyle tüm dünyada dikkat toplayan bir ülke konumuna yükselmiştir. Bundan sonraki dönemlerde de Atatürk’ün düşünceleri ve idealleri yolumuzu aydınlatmaya, hepimiz için örnek ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

 Sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde değil dünya tarihinde de çok önemli bir yere sahip olan büyük devlet adamı, kahraman bir başkomutan Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümünde, Kıbrıs Türk Halkı olarak kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yoldan ayrılmayacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmanın gururuyla onun yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Aziz ruhu şad olsun. 

Print
Posted: Kas 9, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789