Başbakan Hüseyin Özgürgün Sevim Ebeoğlu parkının açılışına katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün Sevim Ebeoğlu parkının açılışına katıldı

Kıbrıs Türk Futbolunun önemli değerlerinden efsanevi futbolcu Sevim Ebeoğlu’nun ismi Girne’de bulunan Barış Parkı’nda yaşatılıyor.
Parkın ismi düzenlenen törenle “Efsanevi Futbolcu Sevim Ebeoğlu Barış Parkı” olarak değiştirildi… Açılışa Başbakan Özgürgün de katıldı.
Açılışa katılan Sevim Ebeoğlu, törende duygusal anlar yaşadı.
Sevim Ebeoğlu konuşmasında, törene katılan genç futbolcularını görünce çok gururlandığını ifade etti, genç futbolcuların gelecekte güzle yerlere gelmesini diledi.
Ebeoğlu ailesi adına konuşma yapan Sevim Ebeoğlu’nun damadı Altan Esmer de katkı koyan herkese ayrı ayrı teşekkür etti…
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğluda, Ebeoğlu’nun Kıbrıs Türk futbolunun sevilen efsanevi bir ismi olduğunu anımsattı.
Sertoğlu,  Girne’de Milli Takımlar için oluşturulacak kamp tesisine Sevim Ebeoğlu’nun adının verilmesinin kararlaştırıldığını da anımsattı. 
Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü de, toplumun yetiştirdiği, toplum  için  önem taşıyan kişi ve değerlere sahip çıkmanın görevleri olduğunu söyledi…
Başbakan Hüseyin Özgürgünise Sevim Ebeoğlu’nun sporcu kişiliği ve insanlığa katkılarıyla tüm Kıbrıs Türk spor camiası ve halkının kalbinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Girne Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’nda yer alan sahalara, Sevim Ebeoğlu adını vermeyi kararlaştırdıklarını dile getiren Özgürgün, mekanla ilgili mahkeme sürecinin sonlanmasının ardından, tesislere Ebeoğlunun adının verileceğini açıkladı.
Girne Belediye Meclisini, kentteki en önemli parka Ebeoğlu’nun adını verme kararından dolayı kutlayan Özgürgün, genç sporcuların da, sevim Ebeoğlu’nun yaşamını örnek alarak, onun gibi iyi insan, iyi sporcu ve ülkesine toplumuna yararlı bireyler olarak yetişmelerini diledi.
“Vefa çok önem birşeydir. Toplumları birbirine bağlar, toplumları güçlendirir. İnsanları devlet birliği bütünlüğü içinde yaşatan vefadır” diyen Özgürgün, gelecek kuşakların büyüklerine saygı duyarak onları örnek almalarını ve topluma onlar gibi güzel isimler bırakmalarını diledi.
Konuşmaların ardından “Efsane Futbolu Sevim Ebeoğlu Barış Parkı” olarak değiştirilen isim panosu Başbakan Özgürgün tarafından açıldı.
Etkinlikte daha sonra, Sevim Ebeoğlu, Girne Belediyesi için imzaladığı topu başkan NidaiGüngördü’ye takdim ederken,Güngördü de, parka Ebeoğlu’nun adının verilmesiyle ilgili alınan meclis kararının yer aldığı bir plaket verdi.

Print
Posted: Kas 19, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789