Başbakan Özgürgün,Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonunu kabul etti

Başbakan Özgürgün,Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonunu kabul etti

 Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk Memur Sendikası’nın (Memur-Sen) davetlisi olarak adada bulunan Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nde yer alan kabulde, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ve Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu da hazır bulundu.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de sendikal faaliyetlerin en güçlü şekilde serbestçe devam ettiğini anlattı.

Türkiye ile işbirliğine her alanda olduğu gibi sendikacılık alanında da önem verdiklerini kaydeden Özgürgün, Kıbrıs meselesinin yıllarca Türkiye ile birlikte yürütüldüğünü dile getirdi.

KKTC’nin bekası açısından Türkiye’nin gücü ve Anadolu halkının desteğinin önemine vurgu yapan Özgürgün, TSK’nın getirdiği barış ve güven ortamı içerisinde Kıbrıs Türk halkının her alanda olduğu gibi sendikacılık konusunda da önemli gelişmeler sağladığını anlattı.

KKTC’nin olası bir çözüme tüm kurumlarıyla hazır olduğunu, anlaşmaya gidilmeyecekse KKTC’nin yoluna devam edeceğini ifade eden Özgürgün, henüz bir anlaşmaya varılamadıysa bunun Kıbrıslı Rumlar ve Yunanlardan kaynaklandığını ifade etti.

Görüşmelerin devam ettiğine işaret eden Özgürgün, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi, iki kesimlilik ve Kıbrıs Türk halkının kurucu eşit ortaklığının vazgeçilemez kırmızıçizgiler olduğunu belirtti.

KONCUK

Kamu-Sen Başkanı Koncuk da kabulde yaptığı konuşmada, Konfederasyona üye sendika başkanlarının da kendileriyle olduğunu ifade ederek, Memur-Sen’in daveti üzerine adaya geldiklerini dile getirdi.

KKTC’nin kendileri için oldukça önemli olduğunu dile getiren Koncuk, KKTC’nin daha iyi noktalara gelmesi adına ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Koncuk, “Kıbrıs davası, Türk milletinin öz davasıdır. Bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hediye takdimi yapıldı.

Print
Posted: Kas 21, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789