Başbakan Hüseyin Özgürgün Özker Özgür ve Salih Miroğlunu anma törenlerine katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün Özker Özgür ve Salih Miroğlunu anma törenlerine katıldı

 Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski genel başkan ve milletvekillerinden, eski Başbakan Yardımcılarından, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından Özker Özgür, ölümünün 11. yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Özgür’ün oğlu Birikim Özgür’ün konuşmasıyla başlayan törende sırasıyla, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Törene, bazı bakan ve milletvekilleri, siyasetçiler, Özgür’ün sevenleri ve ailesi katıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün anma töreninde, Özgür’ün çok önemli bir siyaset adamı olduğunu ve 20 yıl parti başkanlığı yapmanın ne kadar zor olduğunu bildiğini belirterek, Özgür’ün uzlaşı ve hoşgörünün simgesi sayılabilecek biri olduğunu vurguladı.

Özgürgün, “bir gün anlaşmaya varılır ya da varılmaz, Özgür’ün eşitlik ve demokrasi mücadelesinin her zaman devam edeceğini” söyledi.

  

  İkinci tören UBP’nin eski genel sekreter, bakan ve milletvekillerinden Salih Miroğlu kabri başında düzenlendi.

  Dualarla başlayan törende, saygı duruşunun ardından, aile adına Kamil Oygar, Miroğlu’nun biyografisi hakkında bilgi verdi. Törende sırasıyla, Miroğlu’nun eşi Hayriye Miroğlu, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan,  CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Törene, bazı bakanlar, milletvekilleri, çok sayıda siyasetçi, Miroğlu’nun sevenleri ve ailesi katıldı.

 Başbakan Hüseyin Özgürgün , Salih Miroğlu’yla siyasi hayatlarında yollarının kesiştiğini ve birlikte çalışma imkanı bulduklarını anlatarak, Miroğlu’nun topluma verecek çok şeyi olduğunu ve erken kaybedilen değerlerin her zaman farklı acılar bıraktığını söyledi.

Miroğlu’nun her zaman ayrıştırmaya değil beraberliğe hizmet ettiğini ifade eden Özgürgün, Miroğlu’nun halka hizmet etmenin öneminin bilincinde güçlü ve yapıcı bir devlet adamı olduğunu belirtti.


Print
Posted: Kas 22, 2016,
Comments: 0,
Author: Anonym
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789