Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün Dr. Fazıl Küçük'ü Anma Mesajı

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün Dr. Fazıl Küçük'ü Anma Mesajı

Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesi verdiği zor yıllarda kutsal bir görev üstlenerek toplumuna öncülük etmiş, Kıbrıs Türk mücadele tarihiyle bütünleşmiş büyük liderimiz  Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 33. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

 Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türklerinin Milli Mücadele kahramanı ve hayatını Kıbrıs Türklerinin varlığını korumaya adamış büyük bir devlet adamıdır. O’nun Türk toplumunu insanca bir yaşama kavuşturmak adına yaptıkları saymakla bitmez. Dr. Küçük, en zor yıllarda ortaya çıkarak cesaret ve kararlılığıyla halkına ışık tutmuş tüm baskı, tehdit ve saldırılar karşısında umutsuzluğa kapılmadan, yılmadan halkıyla birlikte mücadelesini sürdürmüştür. O karanlık dönemde halkına moral vermesinin yanısıra, Dr. Küçük, insani özellikleriyle de öne çıkmış, her zaman her koşulda halkının yanında olmuştur. Yoksul, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi çok seven, yüreği insan sevgisiyle dolu kişiliğiyle genç, yaşlı herkesçe tanınan, gittiği her yerde büyük saygı ve sevgiyle karşılanan değerli bir şahsiyetti. Dönemin zor şartlarında yaşam sürmeye çalışan insanımıza yaptığı karşılıksız iyilikleri O’nun halkını ne kadar çok sevdiğinin en büyük göstergesiydi.

 1950’li yıllarda Adanın Yunanistan’a ilhakını öngören ‘Megali İdea’nın yarattığı sıkıntılı süreçte Dr. Küçük, Kıbrıs Türklerinin lideri olarak öne çıkmış ve Kıbrıs Türklerinin yok edilmesi için yapılan tüm planlara karşı köy köy, kasaba kasaba gezerek insanımızı bilinçlendirmek adına büyük bir fedakarlıkla çalışarak, Türk toplumunun güç, güven ve direniş kaynağı olmuştur. Dr. Küçük, Kıbrıs Türklerinin Davasının Anavatan Türkiye’de benimsenmesi ve Kıbrıs Türk Halkının tezinin dünyaya tanıtılmasında katıldığı tarihi görüşmeler, konferanslarda da Kıbrıs Türklerini temsil etmiştir. Gazetesi “Halkın Sesi”nde yazdığı yazılarıyla halkı aydınlatma ve örgütleme yolunda büyük gayretler ortaya koymuş, hekimlik ve fikir adamlığı yanında iyi bir mücahit olduğunu birçok savunma örgütü kuruculuğuna önderlik ederek de ispatlamıştır.

 Dr. Küçük’ün, o zorlu yıllarda azim ve kararlılıkla verdiği mücadeleler sayesinde Kıbrıs Türk Halkı bugün sahip olduğu kendi bayrağı altında, özgür topraklarında ve demokratik yönetim yapısında bir ülkeye, aydınlık ve rafah günlere kavuşmuştur. O’nun geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türkü’nü karanlıktan aydınlığa çıkaran onurlu mücadelesi geleceğimize yön verirken, devletimizi yüceltip güçlendirmek ve halkımızın mutluluğu için atacağımız her adımda daima yol göstericimiz olacaktır. Bizlere düşen en önemli görev, adını Kıbrıs tarihine altın harflerle yazdıran Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk toplumu için yaptığı mucadelenin genç nesiller tarafından daima hatırlanmasını sağlamaktır.   

 Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesine ömrünü adamış, yıllarca yılmadan, ümidini kaybetmeden halkına liderlik etmiş olan Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 33. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhu şad olsun. 

Print
Posted: Oca 14, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789