Başbakan Hüseyin Özgürgün, yenilenerek, hizmete açılan Aslanköy - Paşaköy yolunda incelemelerde bulundu

Başbakan Hüseyin Özgürgün, yenilenerek, hizmete açılan Aslanköy - Paşaköy yolunda incelemelerde bulundu

ÖZGÜRGÜN: "KKTC'NİN HİÇBİR NOKTASI PAZARLIĞA AÇIK DEĞİLDİR. YATIRIMLAR HER BÖLGEYE EŞİT ŞEKİLDE GÖTÜRÜLECEK"

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC'nin hiçbir noktasının pazarlığa açık olmadığını, hiçbir toprağının verilmeyeceğini belirtti.

Özgürgün, yenilenerek, hizmete açılan Aslanköy - Paşaköy yolunda incelemelerde bulundu. Başbakan Özgürgün, Paşaköy köy meydanında vatandaşlarla da bir araya gelerek, vatandaşların sorunlarıyla taleplerini dinledi ve sorularını yanıtladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün'e incelemeleri sırasında bazı bakan ve milletvekilleriyle, belediye başkanları, bürokratlar ve diğer yetkililer eşlik etti.

Burada yaptığı konuşmada, Mesarya bölgesine yatırımların süreceğini kaydeden Özgürgün, KKTC'nin hiçbir noktası, bölgesi ve köyünün pazarlığa açık olmadığını, hiçbir toprağının verilmeyeceğini belirtti. Özgürgün, müzakerelerde bazı yerlerin verilmesi gibi taleplere karşı "hayır" yanıtlarını bu bölgelere yapacakları yatırımlarla göstereceklerini kaydetti.

Başbakan Özgürgün, bu topraklara yapılan her yatırımın, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda eşit, adil ve onurlu bir şekilde yaşaması için her türlü kalkınmasını sürdürdüğü mesajını verdiğini de vurguladı.

Özgürgün, bu yatırımları yaparken de kendilerine destek veren ve her zaman işbirliği içinde yanlarında olan Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerine şükran borçları olduğunu söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, hükümet olarak KKTC'nin her bölgesini yatırım ve genişleme noktası olarak gördüklerine vurgu yaparak, hem gençlik ve spora hem de altyapıya önem verdiklerini kaydetti.

Bu bölgelerin verileceği veya birileri tarafından talep edildiği gibi konulara önem vermediklerini, çünkü KKTC'nin hiçbir noktasının pazarlığa açık olmadığını vurgulayan Özgürgün, her bölgeye yatırımların daha hızlı halka ulaşması için çalıştıklarını söyledi.

Bazı projelerin başladığını bazı projelerin ise başlayacağını ifade eden Özgürgün, ülkede Yeşilırmak'tan Dipkarpaz'a her noktaya aynı yatırımı götürmek için çalıştıklarını kaydetti.

Akıncıların da hiçbir pazarlığa açık olmadığını bu yüzden bu bölgeye gösterdikleri önemi altyapı yatırımlarıyla gösterdiklerini ifade eden Özgürgün, ülkede yol altyapı spor sosyal ve kültürel yatırımların süreceğini vurguladı.

Kırsal kesim arsası talebini de gündemine alacağını söyleyen Özgürgün, bu tip yatırımları derhal gündeme alıp sonuçlandıracaklarını kaydetti.

“TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Özgürgün, KKTC'nin hiçbir noktasının, sınır çizgisinin bir yere verilemeyeceğini ve tartışılamayacağını ifade ederek, bu tip taleplere "hayır" yanıtlarını buralara yapacakları yatırımlarla göstereceklerini söyledi.

"Toprağımıza sahip çıkacağız, yatırımlarla sahip çıkacağız" diyen Özgürgün, Meserya bölgesine sahip çıkacaklarını, bölgede çiftçiler ve hayvancılığın mümkün olduğu kadar destekleneceğini kaydetti.

Özgürgün, bu topraklara yatırım yapmanın Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda eşit, adil ve onurlu bir şekilde yaşaması için her türlü kalkınmasını sürdürdüğü mesajını vermek anlamını taşıdığını da işaret etti.

Kendilerine her zaman destek veren Türkiye Cumhuriyeti ve TSK'ya da şükran borçları olduğunu söyleyen Özgürgün, özetle şöyle konuştu:

"Kıbrıs meselesi Türkiye ile birlikte yürütülebilir. Türkiye ile birlikte bu topraklarda Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz ve KKTC'nin güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Kıbrıs'ta çözüm olur olmaz bilemeyiz ama biz mutluluk içinde yaşayacak nesiller için çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye ile birlik ve beraberlik içinde işbirliğiyle KKTC güçlenmeye devam edecek, haklarımız aynen korunacak."

 

 

Print
Posted: Şub 15, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789