Başbakan Özgürgün: ''Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve öncelik tanınması konusunda yasal düzenlemeler ele alınmaktadır''

Başbakan Özgürgün: ''Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve öncelik tanınması konusunda yasal düzenlemeler ele alınmaktadır''

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”,  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadının toplum içerisindeki öneminin vurgulandığı ve kadın hakları konusunun öne çıktığı önemli bir gün olarak kutlanmaktadır.

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini anlayabilmek için bir takım göstergelere bakmak gerekmektedir. Bunlardan bazıları demokrasi, hukuk sistemi, insan hakları olmakla birlikte, kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin oranda katılımları gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergelerindendir. Kıbrıs Türk Kadınının tarihi süreçte aile ve toplum hayatındaki yerine bakıldığında; mücadele yıllarında göstermiş oldukları dirayet ve fedakarlıklar takdire şayandır. O zor günlerde yaşanan tüm zorluklara göğüs germiş kadınlarımızın, bugün bir anne, bir eş, bir evlat olarak üstlendikleri görevlerin yanısıra siyaset, iş hayatı ve her alanda yükseldiklerini ve toplumun geleceğine yön verdiklerini memnuniyetle görmekteyiz. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılması, aile içerisinde güçlü bağların kurulması ve aile-toplum arasında bir köprü görevi üstlenmesi gibi kadınlarımızın sosyal hayata yaptıkları katkıları asla yadsınamaz bir gerçektir. Onların sevgi ve fedakarlıklarının karşılığı olarak hak ettikleri değerin gösterilmesi, geleceğe güvenle bakmalarının sağlanması hepimizin görevidir. Ülkemizde kadınlarımızın üst düzey devlet yönetim kademeleri ve birçok yönetimde aktif olması eğitim ve çağdaşlaşma seviyesinin yüksek düzeyinin açık göstergesidir.  

Hükümet olarak bizlere düşen en büyük görev, kadınlarımızın hayatın her alanında eşit koşullarda yeralmalarını, kadın haklarının korunarak iyileştirilmesini, kadına karşı şiddetin önüne geçilmesini, kadınların toplumda hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamalarını sağlamaktır. Her alanda olduğu gibi özellikle çalışma hayatında kadınlarımızın başarılı bir şekilde yer almaları için önlerindeki engellerin aşılması gerektiği inancındayım. Kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerini, ekonomik, sosyal yönden güçlenmelerini ve toplum içerisinde hak ettikleri değeri görmelerini sağlamak hedefiyle, kadın girişimcilerin desteklenmesi ve öncelik tanınması konusunda yasal düzenlemelerin ele alınmakta olduğunu ve bu yönde çabalarımızın sürdüğünü vurgulamak istiyorum.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en içten duygularımla kutlarım.

Print
Posted: Mar 7, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789