Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Bugün Polis Örgütünün Sorunları Tartışıldı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Bugün Polis Örgütünün Sorunları Tartışıldı

 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemlerine yer verilerek, bazı yasa tasarılarına ivedilik alındı.

 Başbakan Hüseyin Özgürgün , ivediliği istenen tasarının polisin özellikle sınav düzenlemesine yönelik olduğunu ifade ederek, polise alınacak yeni personel için sınav kriterlerinde daha çalışır şeffaf bir durum getirmek amacıyla hazırlandığını kaydetti.

Polisin bu çalışmaları kendisinin yaptığını ve daha önce yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurduğunu vurgulayan Başbakan Özgürgün, polisin bir devletin gücünü ortaya koyan önemli unsurlardan olduğunu söyledi.

Polise kısa bir zaman önce bir miktar alım yapıldığını, ancak sayının hala yeterli olmadığını ifade eden Başbakan Özgürgün, polisin hem sayısını, hem de güvenli olarak yeterli olmasını önemsediklerini kaydetti.

Polisteki ek mesai sayısını düşürüp, ciddi bir polis alımı yapmak yönünde bir çalışmaları olduğunu söyleyen Özgürgün, “iktidar muhalefet değişir ama polis ve devlet bizimdir, bu yönde çalışmak lazımdır” dedi.

Şahali’nin araştırma komitesi önerisine destek vereceklerini söyleyen Başbakan Özgürgün, ancak yapılacak değişikliğin güzel bir düzenleme olduğunu, bu sepele de muhalefetin de bu yasa tasarısına olumlu oy vermesini beklediklerini söyledi.

Konuşmalar sonunda tezkere, oy çokluğuyla kabul edildi.

Onaya ve bilgiye sunuş bölümünde ayrıca, Başbakanlığın Hukuk siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin gündeminde bulunan  Vakıflar İdaresine ait Alsancak hudutları dahilinde takriben 19 dönüm alanındaki Vakıf Emlakın Kennedy Trading LTD’ye kiralanmasına ilişkin karar tasarısının komiteden geri alınmasına ilişkin tezkeresi yer aldı.Başbakan Hüseyin Özgürgün , Vakıfların Kira prosedürü ve arazinin 49 yıllığına kiralanacağı sebebiyle konunun meclisin onayına geldiğini söyledi.

Bahse konu arazinin, şirketin arazisinin bulunduğu yere yakın bir arazi olduğunu anlatan Başbakan Özgürgün, şirketin oraya otel yapma planı olduğunu ve oraya önemli bir kira ödediğini söyledi.

Kira sözleşmesinde bölgeye kumarhane yapılmamak kaydıyla diye bir madde bulunduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, konu hakkında yeniden araştırma yapılması için tezkerenin geri çekildiğini söyledi.

Print
Posted: Mar 27, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789