Başbakan Özgürgün: "Hastane projeleri hızla ilerliyor"

Başbakan Özgürgün: "Hastane projeleri hızla ilerliyor"

-Karpaz'a devlet hastanesi yapılıyor
-Pamuklu Köyü Muhtarı Çelik: "Bölge halkı çok sevinçli"
-Muhtarlardan Başbakan Özgürgün'e teşekkür yemeği

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin sağlık ve tarıma çok önem verdiğini, hastane projelerinin hızla ilerlediğini söyledi. 

Hükümet, 2017 yatırımları kapsamında, Karpaz bölgesinin yıllardır beklediği hastane yapma projesini de ekledi. 

Projesi tamamlanan Karpaz Hastanesi'nin temeli yakın zamanda atılacak.

Karpaz Bölgesi muhtarları, hastane yapım kararından dolayı,  Başbakan Hüseyin Özgürgün'e teşekkür yemeği düzenledi. 

Yemeğe, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, milletvekilleri Dursun Oğuz, Hamit Bakırcı, Hasan Taçoy, bölge belediye başkanları ve muhtarlar katıldı. 

Muhtar Çelik: "Yıllardır çalışıyor, ilk kez bu hükümet karar aldı"

Yemekte ilk söz alan, Pamuklu Köyü Muhtarı Hasan Çelik, Karpaz'a yapılacak hastanenin Pamuklu Köy kavşağına yapılmasına onay veren hükümete teşekkür yemeği düzenlediklerini belirtti.

 Karpaz bölgesine hastane yapılması için uzun yıllar çalıştıklarını ama ilk kez Hüseyin Özgürgün hükümetinin hastane yapma kararı aldığı o ifade ederek, "Bölge halkımız çok sevinçli. Hastane en kısa sürede tamamlanırsa onur duyarız" dedi.

-Başbakan Özgürgün:  "Tarımda şikayetler sıfırlandı. Sağlıkta memnuniyet arttı"-

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, muhtarlığın, siyasetin en meşakkatli işi olduğunu belirterek, düzenlenen yemekten dolayı teşekkür etti ve muhtarlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Hükümete geldikleri ilk günden itibaren sağlık ve tarım alanına özel önem vereceklerini açıkladığını anımsatan Başbakan Özgürgün, sağlık ve tarımda eksikliklerin giderilmesi için maddi kaynağa acımadıklarını, her iki bakanın da iyi çalıştığını kaydetti.

Eskiden en çok şikayet edilen sağlık alanında artık memnuniyet dile getirilmeye başlandığını ve bu konudaki şikayetlerin azaldığını aktaran Başbakan Özgürgün, hastane projelerin hızla ilerlediğini söyledi. 

-"Temeli kısa sürede atılacak"

Halkın huzur ve mutluluğu için iyi niyet ve samimiyetle çalıştıklarını dile getiren Başbakan Özgürgün, Karpaz Hastanesi'nin projesinin hazır olduğunu, kısa sürede temelinin atılacağını açıkladı. 

Başbakan Özgürgün, hükümetin bütçesinin geçmesi ile Ocak ayında itibaren temel atma ve projenin uygulamaya geçmesinde hızlı hareket ettiklerini, bu durumun sağlık alanında çok iyi görüldüğünü kaydetti.

Tarım alanında şikayetlerin sıfıra indiğini, hükümetin çiftçiye, üreticiye, hayvancığa çok değer verdiğini belirten Başbakan, Özgürgün, "Bizim derdimiz üretim, üreticiyi desteklemek, gerçekten üreten halkı desteklemek" dedi.

Hükümetin, ülkenin her alanına katkı koyacak yatırımları ülkeye çekmek için  yoğun şekilde çalıştığını, yatırımın; istihdam, gelir ve refah demek olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, hükümetin yatırımlarla ilgili sıkıntıların aşılmasında çok kararlı olduğunu söyledi.

 Başbakan Özgürgün, "Hastane konusunda da engel tanımıyoruz. Çok kısa sürede yapıp, bitirmek hedefindeyiz" dedi. 

Başbakan Özgürgün, temeli atılacak Karpaz Hastanesi'nin  en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. 

Print
Posted: Nis 6, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789