Başbakan Özgürgün: “Vakıf Mallarının, Ülke Ekonomisinin Güçlenmesinde Önemli Etkisi Bulunuyor”

Başbakan Özgürgün: “Vakıf Mallarının, Ülke Ekonomisinin Güçlenmesinde Önemli Etkisi Bulunuyor”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Vakıflar Haftası kapsamında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde “Kadın ve Vakıf”’ konulu panel düzenledi.

Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 446. yıldönümü ve Vakıfların İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 61. yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Vakıf ve Kadın konulu etkinliğin açılış konuşmalarını sırasıyla, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptı.

Etkinliğe Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Akyön, bazı milletvekilleri ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi çok sesli korosu “Sevgi Oratoryosu”nu sundu.

Etkinlikte, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Oda Orkestrası ve Soprano Vasfiye Ç. Çubukçu’nun şarkıları dinlendi, “Kadın ve Sanat” , “Kıbrıs’ta Kadın Vakıfları”, “Vakıfların Günümüze Yansımaları” konularında sunumlar yapıldı, “Genç Yetenekler Resim Sergisi”nin açılışı gerçekleştirilirdi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi “Geleneksel İyilik Festivali” ise Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda 16.00-23.00 saatleri arasında yapılacak.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin Kıbrıslı Türklerin en köklü ve tarihi kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Tüm haksızlıklara karşı var olmanın iki koşulu bulunduğunu, bunların da siyasi ve ekonomik durum olduğunu dile getiren Özgürgün, atalarımızın vakıflarının ekonominin güçlenmesinde önemli rolü olduğunu kaydetti.

Özgürgün, ülkedeki büyük yatırımların, dükkanların, üniversitelerin vakıf malları üzerinde kurulduğunu söyleyerek, vakıf sayesinde ayakta durduklarını belirtti.

Kıbrıs’ın 1878 yılında İngilizlere kiralanması ile Kıbrıslı Türklerin zor zamanlar yaşadığını, yok olma noktasına geldiğini anlatan Özgürgün, vakıf mallarının Türk halkına devredilmesi için 40 yıl boyunca büyük mücadeleler verildiğini, Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşlarının mücadelesiyle bunun başarıldığını, Kıbrıs Türk halkının bunu asla unutmayacağını kaydetti.

Print
Posted: Nis 15, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789