Başbakan Hüseyin Özgürgün Alsancak İlkokulu’na yapılan ek derslik açılışına katıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün Alsancak İlkokulu’na yapılan ek derslik açılışına katıldı

Alsancak İlkokulu’na yapılan 8 ek derslik, çok amaçlı spor alanı ve tribünler törenle hizmete girdi.

Açılışı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova gerçekleştirdi…

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, okul korosu tarafından şarkı ve marşlar söylendi, şiirler okundu…

Alsancak İlkokulu Müdür Vekili Mustafa Kerem Çerkez ülkelerin artık güçlerini nitelikli, donanımlı, eğitimli, vizyon sahibi ve girişimci insan gücünden aldığını belirterek, bunu başarmanın yegane yolunun da eğitim olduğunu ifade etti. ..

Alsancak’ın gelişmesi, nüfus ve öğrenci sayısının artmasıyla dersliklerin yetersiz kaldığını belirten Çerkez, bu yönde atılan adımlar sayesinde okula 8 ek derslik binası, bin metre kare büyüklüğünde spor alanı ve bin 500 kişilik tribün kazandırıldığını kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ise Girne’nin önemli bölgelerinden biri olan Alsancak’ta son 10 yıldır ciddi bir gelişim yaşandığını ifade etti.

Okulda yapılan çalışmaların detaylarını anlatan Berova, yapılan çalışmalar sayesinde okulun yakın geleceğe güvenle bakabileceğini söyledi.

Alsancak İlkokulu’nun küçükler bölümünde de projeleri bulunduğunu belirten Berova, belediye ile birlikte atacakları adımlar sayesinde gelecek yıl okulun 4 yaş grubuna da eğitim verileceğini kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise “çocuklarımız için çok önemli bir motivasyon. Gelecek ve gelişmeleri için önemli olacaktır. Kendilerine sunulan imkanları emin olun ki değerlendireceklerdir” dedi.
Atatürk’ün; “öğrenci her ne yaş ve sınıfta olursa olsun onlara geleceğin büyükleri gözü ile bakıp öyle muamele ediniz” sözüne atıfta bulunan Özgürgün, çocukların gelecek olduğu bilinci ile yatırım yapmanın görevleri olduğunu vurguladı.

Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının Atatürk’ün yolunda onun çizdiği çizgide yürüdüğü, yürümeye de devam edeceğini de ifade etti.

Konuşmaların ardından teşekkür plaketleri taktim edildi ve açılış gerçekleştirildi.

Print
Posted: Nis 28, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789