Başbakan Özgürgün:"Sonsuz sevgi, şefkat ve özverinin simgesi, dünyanın en büyük sorumluluğunu yerine getiren annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum"

Başbakan Özgürgün:"Sonsuz sevgi, şefkat ve özverinin simgesi, dünyanın en büyük sorumluluğunu yerine getiren annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum"

Sonsuz sevgi, şefkat ve özverinin simgesi, dünyanın en büyük sorumluluğunu yerine getiren annelerin Anneler Günü’nü kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı günün, annelerin toplum ve insan hayatındaki yeri ve değerini daha iyi anlamamıza olanak sağlamasını diliyorum.

Hayatın ilk anından itibaren bir çocuğun hayatının şekillenme sürecinde, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, eğitimi ve sosyal ortamda en doğru davranışların kazandırılmasında en önemli rolü üstlenen kişi hiç şüphesiz ‘anne’dir. Bizler için her türlü zorluğa göğüs geren annelerimizin, bizlere daha güzel bir gelecek sunmak, iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu öğretmek için yaptıkları fedakarlıklar saymakla bitmez. Annelik, en zor, en fazla özveri, sabır, emek  gerektiren ve ömür boyu devam eden kutsal bir görevdir. Bu kutsal sevginin karşılığının yılın sadece bir gününde annelerimizi hatırlayarak ödenmesi mümkün değildir. Annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeli, hakettikleri sevgi ve saygıyı göstermeliyiz. Günümüzün değişen ve hergün zorlaşan ekonomik ve sosyal koşullarında, annelerin aile kurumunu bir arada tutmak ve bu sıkıntıların üstesinden gelmek için büyük gayretler sarfettiğini görmekteyiz. Anne olarak üstlenilen büyük sorumlulukların yanında çalışan bir anne olmak daha büyük zorluklarla mücadele etmek anlamına gelmektedir. Buna karşın ülkemizde annelerin çalışma hayatı, siyaset, bürokrasi, üretim ve daha birçok alanda özveriyle çalışarak üstün başarılar elde ettiklerine şahit olmakta ve gurur duymaktayız.  Güçlü, mücadeleci ve fedakar annelerimiz olduğu sürece, daha aydın, sağlam karakterli, özgüveni yüksek nesiller yetişecek ve ülkemiz her alanda daha güzel daha refah bir ülke olma yolunda ilerlemesini sürdürecektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, her yaşta ve koşulda desteklerini esirgemeyen, en büyük güven, sevgi ve hoşgörü kaynağımız annelerimizin anneler gününü en içten duygularımla kutluyorum. 


Print
Posted: May 13, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789