Başbakan Erhürman “Yasa Üzerinde Çalışıyoruz ve En Büyük Hedefimiz Bu Yasayı Geçirmek”

Başbakan Erhürman “Yasa Üzerinde Çalışıyoruz ve En Büyük Hedefimiz Bu Yasayı Geçirmek”

MECLİS GENEL KURULU TOPLANDI
 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında saat 11.00’de toplanan Genel Kurul’un özel gündeminde, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı vardı.

 Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla onaylandı.

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “ÖZEL RADYO VE TV’LER GÜÇLENDİKÇE KAMU YAYINCILIĞINA İHTİYAÇ ARTTI”

Başbakan Tufan Erhürman ,özel radyo ve televizyonlar güçlendikçe kamu yayıncılığına ihtiyacın arttığını vurguladı.
Özgürgün’ün eleştirilerinin kendisini şaşırttığını, kendisinin de bu 4 ayda 2 kez BRT’ye çıktığını, eğer muhalefet ve iktidar farkı varsa hazırlanacak raporu meclise sunacağını belirtti.

Başbakan Erhürman, BRT müdürünün de şuan Mecliste olduğunu ve “kendisinin asla herhangi bir müdahalede bulunmadığının” teyit edilebileceğini kaydetti.

“YASA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ VE EN BÜYÜK HEDEFİMİZ BU YASAYI GEÇİRMEK”

BRT yasası lafını duymaya başlayalı 20 yıl olduğunu ancak hazırlanan bu tasarıların yasallaşmadığını kaydeden Başbakan, yasa üzerinde çalıştıklarını ve en büyük hedeflerinin bu yasayı geçirmek olduğunu kaydetti.
Başbakan Erhürman, diğer “geçmelidir” denilen yasalarda olduğu gibi BRT yasasının da büyük tartışmalara sahne olacağını kaydederek, bunu da cesaretle göğüslemeye hazır olduklarını belirtti.
Yapılan düzenlemelerin bir dizi rahatsızlığa sebep olacağının bilinciyle çalıştıklarını ancak değişim için bunun gerekli olduğunu kaydeden Başbakan, emekli maaşları konusunun bir dizi kurum için geçerli olduğunu ve bu sıkıntının bilincinde olduklarını kaydetti.
Teknolojik altyapıya önem verdiğini anlatan Başbakan Erhürman, BRT’yi teknoloji açısından geride görmediğini ifade etti.

“BRT’DE MÜDAHALE OLACAKSA TEMMUZ’DA PROGRAM KALİTESİ AÇISINDAN OLACAK”

Başbakan Erhürman, BRT’de müdahale olacaksa temmuz ayı içerisinde program kalitesi açısından olacağını anlattı. Yetenekli birçok personelin motivasyonun sağlanması gerektiğini kaydeden Başbakan Erhürman, müdür ile de konunun konuşulmaya başlandığını ifade etti.
Başbakan Erhürman, “Ortak akılla, daha çok belgesel, KKTC’yi tanıtıcı, ülkede üreten insanların programlara konu olabilmesi, stüdyo programları dışında yayın yapılabilmesi adına çalışacağız” dedi.
Konuşmaların arsından BRTK 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, 27 kabul, 11 ret ve 12 katılmayanla kabul edildi.

Print
Posted: May 28, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789