Başbakan Tufan Erhürman'ın eşi Nilden Erhürman 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Başbakanlık himayelerinde Taşkent Doğa Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katıldı

Başbakan Tufan Erhürman'ın eşi Nilden Erhürman  5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Başbakanlık himayelerinde Taşkent Doğa Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katıldı

   5 Haziran Çevre günü dolayısıyla Başbakanlık himayelerinde Taşkent Doğa Parkında etkinlik düzenlendi.

Zümrütköy İlkokulu öğrencileri etkinlik çerçevesinde Taşkent Yaban Hayat Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

 Başbakanın eşi Çevre Mühendisi Nilden Bektaş merkezi ziyaret eden öğrencilere gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmanın önemini anlattı. Bektaş konuşmasında şunları ifade etti : “  Bu gün sizlerle böyle anlamlı bir günde birlikte olmaktan mutluluk duyarken, çevre ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. Doğayla ve toprakla bağlarınızı koparmamanız bizleri mutlu etmektedir. Bir Çevre Mühendisi olarak ben ve Biyolog olarak arkadaşım böyle önemli bir günde sizlerle iç içe olma fırsatı yakalamaktan ötürü  mutluyuz. Yıllarca çevre konusunda mücadele vermeye çalıştık, sizlere daha iyi ve daha temiz bir çevre bırakabilmek için. Siz çocuklar bizlerin geleceğisiniz ve bizler sizlere daha iyi bir çevre bırakmakla sorumluyuz. Dağlar, ormanlar , parklar, evimiz, mahallemiz, denizlerimiz bizim çevremizi oluşturuyor, ama biz bazen çevreye karşı duyarsız oluyoruz ve çevreyi kirletiyoruz. Bu çevre kirliliği de sağlığımızı tehlikeye atıyor. İşte tam da bu nedenle 1972 yılında Birleşmiş Milletler almış olduğu bir kararla 5 Haziranı Dünya Çevre Günü olarak ilan etti. Bu günde çevre konuşulsun ve çevreye karşı duyarlılık artsın diye böyle bir karar alındı.

Güzel bir ülkede yaşıyoruz; havamız, suyumuz temiz ve güzel. Tarihi yerlerimize ve kültürel varlıklarımıza da sahip çıkarak onların yok olmasına müsaade etmemeliyiz. Sizlerin, öğretmenleriniz ile toprakla ilgili yapmış olduğunuz çalışmaları görmek ve bunu öğrenmek bizleri çok mutlu etti. Doğayla bağınızı koparmayınız ve her zaman doğayla iç içe olunuz. Bizlerin de sizlerden  de bu birlikte geçireceğimiz günde, doğaya ve çevreye dair öğreneceklerimiz olduğuna inanıyorum.

Bu yılki çevre günü teması plastiklerin çevrede yarattığı kirlilikle ilgilidir. Doğaya atılan plastiklerin yaratmış olduğu kirlilik ve doğada yok olmalarının uzun yıllar alması endişe veren bir çevre sorunudur. Birazdan sohbet ederken sizlerin de bu konuda fikirlerini almaktan memnun olacağım. Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim.”

Zümrütköy İlkokulu Müdürü Hülya Kardüz de çevreye önem veren Zümrütköy İlkokulu’nun on yıla yakındır organik tarım yaptığını belirtti.

Kardüz “On yıla yakındır Avrupa Birliği’nin projesi kapsamında organik tarım bahçesi kuruldu. Öğrenciler bahçede her yıl üretim yapıyor. Fidan ekiminden, sulamasına, bakımına kadar her şeyinden sınıf öğretmenleri ve öğrencileri ilgileniyor.” dedi

Daha sonra rehabilitör Ulaş Şeherlioğlu öğrenci ve öğretmenlere doğa hayvanlarının tedavi ve rehabilite sürecini  geçirdikleri merkezi gezdirerek yapılan çalışmalarla hakkında bilgi verdi.

Merkezi ziyaret eden öğrenciler daha sonra Taşkent Doğa Parkı’na geçerek ressam  Semra Bayhanlı  eğitmenliğinde çevreyle ilgili resimler çizdiler.

Çizilen resimler bir süre Taşkent Doğa Parkı’nda sergilenecek.

Print
Posted: Haz 5, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789