Başbakanlık Üniversitelerle Birlikte “Fırsat Eşitliği Projesi” Başlattı

Başbakanlık Üniversitelerle Birlikte “Fırsat Eşitliği Projesi” Başlattı

Başbakan Erhürman bugün Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret ederek KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi “Fırsat Eşitliği Projesi” kapsamında DAÜ’de düzenlenen yaz kurslarına katılacak öğrencilerle bir araya geldi. 

Fırsat Eşitliği Projesi kapsamındaki kurslara GMTMK, Gazimağusa Ticaret Lisesi ve Namık Kemal Lisesi’nden öğrenciler katılıyor. Başbakan Erhürman öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, bu kurslar ile hedeflerinin üniversitelerimizle iş birliği içerisinde kamu okullarında okuyan öğrencilerimizin yaz döneminde yararlanabilecekleri eğitim olanaklarını artırmak olduğunu söyledi ve başta DAÜ Rektörü Necdet Osam olmak üzere bu konuda Gençlik Dairesi ile işbirliği yapan DAÜ yöneticilerine ve öğretim üyelerine teşekkür etti. 

Başbakan Erhürman, DAÜ ile birlikte YDÜ’de de kursların başladığını, önümüzdeki günlerde YDÜ’yü ve çalışmalara başlayacak diğer üniversiteleri de ziyaret edeceğini söyledi. Erhürman sözlerini şöyle tamamladı: “İstedik ki sizlere, DAÜ gibi güzide bir üniversitemizde bu yaz dönemi boyunca alanlarında son derece yetkin olan öğretim üyelerimizle tanışma ve birlikte çalışma olanağı yaratalım. Sizlerin fen bilimleri, matematik gibi alanlarda başarılı öğrenciler olduğunuzu öğretmenlerinizin yardımları sayesinde öğrendik. 

Bu kurslar sayesinde DAÜ’nün laboratuvarlarından ve özellikle de alanlarında kendilerini kanıtlamış öğretim üyelerinden yararlanma olanağı bulacaksınız. İnanıyorum ki bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecek, teknoloji alanında ilgi ve bilginizi artıracak ve ufkunuzu genişleteceksiniz. Gelecekte Kıbrıslı Türkleri gururlandıracak bilim insanları sizlerin arasından çıkacak. Hepinize başarılar dilerim”.

Print
Posted: Tem 9, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789