Başbakan Erhürman: “BRTK’da Yapısal Değişime Gidilmesi Kaçınılmaz”

Başbakan Erhürman: “BRTK’da Yapısal Değişime Gidilmesi Kaçınılmaz”
BRTK’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI... BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “BRTK’DA YAPISAL DEĞİŞİME GİDİLMESİ KAÇINILMAZ”

BRTK İLE BAY-SEN ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
SÖZLEŞMEDE YASAL DÜZENLEME VE YÖNETİCİ KADROLARI İÇİN MÜNHAL AÇILMASI DA VAR 

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “HİYERARŞİK YAPININ BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMESİ, YASAL DÜZENLEMELERİN BİR AN ÖNCE YAPILMASI GEREKİYOR… BRTK’DA YAPISAL DÖNÜŞÜM DİYEBİLECEĞİMİZ BİR DÖNÜŞÜMÜN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR” 
Başbakan Tufan Erhürman, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yapısal değişime gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

BRTK çalışanlarının haklarıyla ilgili 2018-2019 Toplu İş Sözleşmesi, Başbakan Tufan Erhürman'ın da onur konuğu olarak katılımıyla BRTK ve çalışanları temsil eden sendika Bay-Sen arasında imzalandı.
Toplu sözleşmenin yapısal dönüşüm için ilk adım olduğunu ifade eden Başbakan Tufan Erhürman, “BRTK'da yapısal değişime gidilmesi kaçınılmaz” dedi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) çalışanlarının haklarıyla ilgili, BRTK ile BRTK Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) arasında, Başbakan Tufan Erhürman’ın da onur konuğu olarak katılımıyla toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Başbakan Tufan Erhürman, BRTK’da düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, BRTK’nın sadece tarihsel önemi olan bir kurum olmadığını, bugün çok önemli fonksiyonu bulunan bir kurum olduğunu, ancak kurumda çalışma barışı açısından ciddi sorunların bulunduğunu söyledi.

Başbakan Erhürman, “Hiyerarşik düzenin bozulduğunu, yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ve tüm bunlardan dolayı kurumda arzu edilen verimlilik seviyesine ulaşılamadığı herkes tarafından biliniyor” dedi.

BRTK’da yapısal bir dönüşüm için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başbakan, şöyle konuştu:

“Hiyerarşik yapının bir an önce düzeltilmesi, ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. BRTK’da yapısal dönüşüm diyebileceğimiz bir dönüşüm gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bugün imzalanacak toplu iş sözleşmesi, bunların ilk adımdır. Toplu iş sözleşmesiyle buradaki sorunların tamamının çözüleceği kanaatinde değiliz. Sorunlar çok daha derinlerdedir. Yıllar içerisinde çözülememiş olması nedeniyle daha da ciddi düzeye gelmiştir. Toplu iş sözleşmesinde en azından bir uzlaşı ortaya çıkması çok sevindiricidir. Bu uzlaşmayı hükümet olarak şöyle algılıyoruz: Bu noktada anlaştık bunun ardından da hiyerarşik yapıyı düzeltme noktasında uzlaşacağız, yasal düzenlemeler konusunda uzlaşacağız.”

Başbakan Erhürman, toplu iş sözleşmesine bundan dolayı önem verdiklerini de kaydetti.

“BRTK’NIN FARK YARATMASINI BEKLİYORUZ”

BRTK’daki personel ve teçhizat potansiyeli ile medya alanında “fark” yaratmasını beklediklerini kaydeden Başbakan Erhürman, BRTK’nın stüdyoya hapsolmamasını, yüzünü halkın tamamına dönmesini,  ülkenin dört bir yanından yayın yaparak ülkenin sorunlarını ekrana taşımasını, kalıplara sıkışıp kalmamasını, yaratıcı bir yaklaşım sergilemesini beklediklerini, var olan şeylerin tekrarını istemediklerini söyledi. 

Potansiyelin ürüne dönüşmesini beklediklerini kaydeden Başbakan Erhürman, “BRTK’nın bugünkü yapısıyla kendini ürüne dönüştürdüğü kanaatini taşımıyorum” diye konuştu.

Başbakan Erhürman, belirttiği çerçevede BRTK Müdürü ve yönetimine desteklerinin tam olacağını söyledi.

Print
Posted: Ağu 3, 2018,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789