Başbakan Özgürgün: “Kadın Bürokrat Sayısındaki Oran Meclis'e de Yansımalı”

Başbakan Özgürgün: “Kadın Bürokrat Sayısındaki Oran Meclis'e de Yansımalı”

-BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN MORMENEKŞE ÇAĞDAŞ KADINLAR DERNEĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

-“ÜLKENİN DÖRT YANINDA KADINLARIMIZIN ÜRETİMİNE TANIK OLUYORUM”

 Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülkenin dört bir yanında kadınların aktif faaliyetlerine ve üretimlerine tanık olduğunu belirterek, kadınlar ne kadar öne çıkarsa o kadar ileri gidileceğine ve çağdaşlaşmanın daha üst boyutlara çıkacağına inandığını söyledi.

Başbakan Özgürgün, kadın bürokrat sayısının erkeklerden fazla olduğunu ve bunun memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, bu oranın Meclis’e taşınmadığını, Meclis’teki kadın milletvekili sayısının artmasından yana olduğunu söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği heyetini kabul etti.

Başbakan Özgürgün, kabulde yaptığı açıklamada, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği’nin faaliyetlerini sık duyduğunu belirterek, ülkenin dört bir yanına yaptığı ziyaretlerde kadınların aktif çalışmalarına ve faaliyetlerine tanık olduğunu, bunda büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

 Kadınların aktif çalışmasının parti içinde de olduğunu ve kadın kollarının çalışmasının öne çıktığını dile getiren Başbakan Özgürgün, “Bu, ülke demokrasimiz ve çağdaşlaşma açısından çok güzel bir şey” dedi.

Başbakan Özgürgün, kadın ne kadar öne çıkarsa o kadar ileri gidileceğine ve çağdaşlaşmanın daha üst boyutlara çıkacağına inandığını kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nden geçirilen bir yasa ile siyasi partilerin kontenjanlarında 15’er kadın milletvekili adayı olmasını sağladıklarını anımsatarak, Meclis’te daha fazla kadın milletvekili görmek istediklerini ifade eden Başbakan Özgürgün, kadın bürokrat sayısının daha fazla olduğunu, bürokratlardaki kadın sayısı oranının henüz Meclis’e yansımadığını söyledi.

 Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği’ne çalışmalarında başarılar dileyen Başbakan Özgürgün, “Çalışmalarınız hangi boyutta olursa olsun ülkeye verdiği fayda çok önemli” dedi.

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Hayriye Tokyay da, anlamlı bir ziyaret yaptıklarını ifade ederek, kabulden dolayı teşekkür etti ve derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kadınlar ve gençlerle ilgili sosyal sorumluluk projeleri olduğunu belirten Tokyay, spor tesisi yapmak için dört dönümlük yer aldıklarını da anlattı. Tokyay ve  beraberindekiler  kabulde Başbakan Özgürgün’e kendi el emeklerinden yaptıkları koza işi tabloyu da hediye ettiler. 

Print
Posted: May 31, 2017,
Comments: 0,
Tags:
«Mayıs 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789